Home

Slechts 10% van de Nederlanders die hersenletsel oploopt komt in aanmerking voor specialistische revalidatie!

Er moet een Deltaplan voor hersenletselzorg komen: steun.hersenletsel.nl


13 Augustus : Cafe Brein Eindhoven

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen waarbij informatie en gezelligheid samen gaan. Deelnemers praten over de gevolgen van NAH en hoe ze daarmee omgaan. Zichtbare en onzichtbare gevolgen hebben grote invloed op het welzijn van de persoon met NAH en zijn omgeving. Belangstellenden die aankondigingen of samenvattingen van de bijeenkomsten willen ontvangen, kunnen zich aanmelden voor de e-mailverzendlijst van Café Brein via info@mantelzorgverlicht.nl

Onderwerp voor deze avond: 'Mindfulness, leven met aandacht' Bekijk het persbericht: www.nahzobrabant.nl/PDF/PB_CB100918.pdf

Mindfulness voor iedereen
Gast van deze avond is Bas van de Horst, werkzaam als fysiotherapeut in een praktijk voor fysiotherapie en haptonomie. Ook werkt hij in revalidatiecentrum Blixembosch. Daarnaast geeft hij trainingen in mindfulness voor een brede doelgroep. Zijn werkervaring betreft mensen met diverse klachten, o.a. overbelasting, stress en chronisch pijn. Mensen met NAH ervaren vaak pijn, zoals hoofdpijn of zenuwpijn. Dit kan het dagelijks leven beinvloeden en de eigen ervaring van kwaliteit van leven. Maar zorgen voor een ander verandert ook iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat je als mantelzorger te zwaar belast wordt. Bas vertelt deze avond op welke manier mindfulness ondersteunend kan zijn om ook goed voor jezelf te zorgen.

Aan de slag
Mindfulness helpt dus om stress te reduceren en wie ervaart dit niet in meer of mindere mate? Vriendelijk, wijs en mindful omgaan met jezelf; ook al voel je je overspoeld door zorgen en piekeren…dat is de kunst.
Naast informatie over wat mindfulness inhoudt, gaan we deze avond - vrijblijvend - ook zelf aan de slag. Onder begeleiding van Bas ervaren wat mindfulness is door het doen van een paar eenvoudige oefeningen. Je krijgt praktische tips en oefeningen mee om, weer terug in je thuissituatie, uit te voeren. Dit helpt een goede balans te vinden of te behouden in de zorg voor de ander. Maar ook voor jezelf. In volle aandacht.


Waar: SWZ Activiteiten Centrum, Palladiostraat 27, 5624AB in Eindhoven.
Datum en tijd: 13 augustus van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang vanaf 19.00 uur. 
 

Locatie : Palladiostraat 27 b, 5624 AB Eindhoven


Terug

Home