Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Activiteiten » Agenda » activiteiten in onze regio (2) Hardenberg

activiteiten in onze regio (2) Hardenberg

activiteiten in onze regio. (2)

NAH café Vechtdal organiseert woensdag 11 september een avond met als thema:  “jongeren en hersenletsel: wat zijn de gevolgen voor je relatie?

NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen die ontstaan zijn na de geboorte, zoals bijvoorbeeld door een ongeval met hoofdletsel of een beroerte.
Niels Farenhorst is als psycholoog werkzaam bij de Saxenburgh Groep en verteld deze avond over een van de onzichtbare gevolgen van hersenschade, namelijk over veranderingen en de gevolgen voor relaties.
"Alles is veranderd" zeggen mensen wel na hersenletsel. Maar voor ieder zijn de veranderingen anders. En ook betekenen ze iets anders.
Zo is het van belang in welke levensfase het letsel ontstaat.
Soms hebben jongeren het idee dat ze nu moeten leven "als een bejaarde". Deze avond zullen we vooral stilstaan bij de "jongeren met hersenletsel en de omgeving".
Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor je relatie? En hoe pas je je aan?
 
Vanaf 19.00 uur zijn de deuren geopend en staat koffie en thee klaar. Het programma start om 19.30 uur, de avond duurt tot 21.30 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee.
 
De ontmoetingsplek is gevestigd in Dagbesteding Hardenberg  (InteraktContour), Burg. Bramerstraat 228, 7772 CE Hardenberg.
Wie meer informatie wenst kan contact opnemen met Elise Koerselman, Verpleegkundig specialist neurologie Saxenburgh Groep, telnr. 0523-276354.
 
Het NAH café Vechtdal is een initiatief van de Saxenburgh Groep, InteraktContour, Carinova Thuiszorg, Carinova Mantelzorg Ondersteuning, Hersenletselteam Overijssel,  Hersenletsel.nl

Datum: 
11 september 2019