Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Activiteiten » Agenda » Breincafe Parkstad op 25 mei in het teken van Positieve Gezondheid

Breincafe Parkstad op 25 mei in het teken van Positieve Gezondheid

Dit keer staat de bijeenkomst van het  Breincafe Parkstad in het teken van Positieve Gezondheid. Deze beweging stelt niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal. Tijdens deze dag hopen we u enkele handvatten mee te geven die kunnen bijdragen aan positieve gezondheid. Sociaal contact, een pijler van het breincafé, is er al 1.

 

Tijdens deze middag heeft u de keuze uit 2 workshops en kunt u vervolgens uw eigen ervaringen met lotgenoten delen tijdens een lunch die u wordt aangeboden. U kunt deelnemen aan een workshop dansen, gegeven door Amy Heijnen van Adelante, waar ook mensen in een rolstoel aan kunnen meedoen. Of een creatieve activiteit, een ‘moodboard’ maken, in ons atelier.

 

Na de lunch zal Mens achter de Patiënt een interactieve presentatie verzorgen over het thema. Mens achter de Patiënt organiseert onderwijsmodules waarbij studenten in contact komen met mensen die ervaring hebben met ziekte en zorg. Het doel van deze methode is om studenten verder te laten kijken dan biomedische aspecten  van ziekte, maar vooral ook aandacht te hebben voor andere domeinen van gezondheid. Wat is de impact van de ziekte op iemands sociale participatie, zingeving etc.? Zij gebruiken in hun module de domeinen van Positieve Gezondheid als leidraad.

 

Programma:

❖11:30 – ±12:30 workshop (graag om 11:15 aanwezig zijn)

❖13:00 – 14:00 lunch

❖14:00 – ±15:30 interactieve presentatie Positieve Gezondheid

 

I.v.m. de inkoop en de ruimte is aanmelden noodzakelijk. Wilt u enkel de lunch en/of presentatie bijwonen? Ook dat is mogelijk.

 

Deelname is gratis

Aanmelden kan via pvanelburg@sgl-zorg of 0620261699

Heel graag tot ziens!

 

Het Breincafé van 29 juni vindt, zoals gewoonlijk, weer plaats van 13:30-15:30 met als thema Ongeremdheid en Verslaving door Frank Wintraecken.

Datum: 
25 mei 2019
Locatie: 
Caspar Sprokelstraat 4, 6461 EA Kerkrade.