Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Activiteiten » Agenda » Trefpunt NAH Best

Trefpunt NAH Best

Trefpunt NAH is bedoeld voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel en hun partners.

 

Heb je belangstelling? Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom. Deelname is gratis. Koffie en thee is voor eigen rekening. INLOOP VANAF 19:30

 

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan ontstaan door een hersenbloeding of -infarct (CVA), een hersentumor, een ziekte (Multiple Sclerose of Parkinson), een infectie, langdurig zuurstoftekort of een vergiftiging (alcohol, drugs).
Het kan ook het gevolg zijn van een trauma, zoals een ongeval of geweld. Er is niet één hersenletsel gelijk aan het andere; voor iedereen zijn de gevolgen verschillend.

 

Wat NAH met je doet

Het belangrijkste kenmerk van NAH is ‘de breuk in de levenslijn’. Het leven is niet meer zoals vóór het hersenletsel. Ook de naasten moeten leren omgaan met een veranderde persoon en een veranderd leven. Hersenletsel heb je nooit alleen! Naast zichtbare lichamelijke gevolgen, zoals verlamming en evenwichtsproblemen, zijn er ook veel onzichtbare gevolgen. 
Voorbeelden hiervan zijn: vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, verhoogde prikkelgevoeligheid, verandering in karakter en gedrag, problemen met begrip en gebruik van taal (afasie), ontremming (op allerlei gebied) en seksuele problemen.

 

Herkenning, erkenning en begrip

Vooral de onzichtbare gevolgen van hersenletsel zijn nog te weinig bekend. Mensen met NAH stuiten dan ook vaak op onbegrip.
Bij Trefpunt NAH heb je aan een half woord genoeg. Je kunt in een vertrouwde omgeving ervaringen delen met elkaar en tips uitwisselen.
Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren. Je ervaart dat je niet de enige bent. Dat helpt, samen bereik je meer!

Datum: 
08 januari 2019
05 februari 2019
05 maart 2019
02 april 2019
07 mei 2019
04 juni 2019
02 juli 2019
06 augustus 2019
03 september 2019
01 oktober 2019
05 november 2019
03 december 2019
Locatie: 
't Tekaterke, Max de Bossustraat 1 5684 CG Best
Extra document: