Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » Ambassadeurs Hersenletsel.nl

Ambassadeurs Hersenletsel.nl

Ambassadeurs Hersenletsel.nl

Hersenletsel.nl heeft in Zuid-Holland ambassadeurs opgeleid om niet-aangeboren hersenletsel (NAH) meer aandacht te geven. Op dit moment worden trainingen gegeven in Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en in Groningen/Drenthe. Het is de bedoeling dat in het najaar 2020, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het corona-virus, ook in Noord-Brabant de training wordt gestart. We willen starten in de regio Eindhoven en afhankelijk van de aanmeldingen en de woonplaats van kandidaat- deelnemers behoort een 2e regio tot de mogelijkheden.

Een ambassadeur is iemand, die op basis van zijn/haar ervaring met hersenletsel voorlichting geeft aan anderen door middel van dialoogbijeenkomsten.

De onzichtbare gevolgen van NAH zijn vaak onbekend; een dialoog met een ambassadeur geeft u een bijzondere inkijk in de leefwereld van iemand met hersenletsel. Begrip voor onzichtbare gevolgen helpt om op een goede manier het contact aan te gaan, wat voor beiden partijen prettig is.

Wilt u een dialoogbijeenkomst voor uw organisatie of vereniging of heeft u interesse om deel te nemen aan de training om ambassadeur te worden voor Hersenletsel.nl? Neem contact op met Lies Bonsang,  regio-ondersteuner  voor Noord-Brabant, door een mailtje te sturen naar  noord-brabant@hersenletsel.nl of  bellen kan ook naar 06-15091924.

Indien je interesse hebt in de training van ambassadeur dan sturen we je het competentieprofiel toe en de vragenlijst. Zodra we weer bijeenkomsten kunnen organiseren wordt je uitgenodigd voor een kennismaking/voorlichtingsbijeenkomst bij jouw in de regio. Na deze bijeenkomst gaan we samen bekijken of de training iets voor jouw is. Vermeld wel even je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer in je mail.

Voor meer informatie over de training ambassadeur zie de bijlage:

Gezocht: NAH Ambassadeurs!