Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » App RITME

App RITME

Geachte lezer

Graag komen we in contact met belangstellenden, lotgenoten(contact), mensen die ondersteuning nodig hebben bij ADL.

 

App RITME

Doelgroep: (jong) volwassene die moeite hebben met onthouden en uitvoeren van taken

Initiatief Alderick van Klaveren: bedenker, ontwerper, tester van App waarmee dagstructuur verbetert en zelfredzaamheid vergroot wordt. Als ervaringsdeskundige weet Alderick dat beperkingen in het dagelijks leven soms tot depressies, inactiviteit, of hopeloosheid leiden. In 2018 was Alderick een van de winnaars van de sustainable healthcare challenge. Hij heeft zorgorganisaties weten overtuigen van zijn kennis over executieve functies. Kwintes en de gemeente Amersfoort ondersteunden het daarop volgende proeftraject. Het onderzoek naar het gebruik en het verbeteren van de App is in 2018 grondig aangepakt. 

Met behulp van codes helpt de RITME app om een knoop in je zakdoek te leggen, compleet met tijdstip en plek. Als je niet zeker weet of je zelfstandig zou kunnen beslissen om de taak uit te voeren wanneer het gedaan moet worden, plak je een code sticker langs de route van je voorgenomen dagritme. 

https://www.youtube.com/watch?v=rV1raxIezC4

De RITME app geeft op een vast tijdstip een wekkersignaal die alleen stopt door de code in te scannen. Op eigen commando leidt dit tot activering, tot een cognitieve reset en tot het zetten van de eerste stap. Dit ondersteunt naadloos bestaande technieken voor gedragsverandering in cognitieve gedragstherapie.

De App geeft je houvast en geeft duidelijkheid aan zorgverleners of mantelzorgers over waar het probleem precies ontstaat. Dat scheelt tijd en jij bent aan zet. De stickers zien er leuk uit en maken actief.

Met de RITME app, een ringtone, vaste tijden en de stickers, zul je vanzelf een verbinding gaan leggen tussen vaste tijden en je voornemens. Je zult merken dat je hiermee gewoontes in slijpt en je kunt richten op andere aandachtsgebieden

https://ritme.codes/ 

 iOS en Google Playstore
Graag maken we hierover contact met de cliënt organisatie/lotgenoten geven een toelichting, workshop of delen ons project op een kennisplatform

Met vriendelijke groet

Margriet van der Hucht

Alderick van Klaveren CEO RITME

 

Alderick@ritme.codes