Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » Hersenletsel on Tour fietst 6 dagen door Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland

Hersenletsel on Tour fietst 6 dagen door Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland

Hersenletsel on Tour fietst zes dagen door Noord Brabant, Zeeland en Zuid Holland!

Ruim 7 jaar geleden hebben vijftig mensen, het merendeel getroffen door NAH, voor het eerst door een deel van Nederland gefietst. Met dit evenement werd onder meer aandacht gevraagd voor diverse hersenaandoeningen, bekend als Niet Aangeboren Hersenletsel, kortweg NAH. Naast traumatisch hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeval, zijn beroertes (CVA), Multiple Sclerose, Parkinson, Epilepsie, zuurstofgebrek na reanimatie en hersentumoren belangrijke oorzaken van NAH.
Per jaar zijn er ongeveer 85.000 nieuwe gevallen van traumatisch hersenletsel en ruim 40.000 nieuwe beroertes (CVA en TIA). Meer dan 500.000 mensen in Nederland leven met de gevolgen. Daarom hebben wij dit initiatief in 2016 weer opgepakt. Enerzijds om permanent de aandacht te vestigen op alle vormen van NAH en de gevolgen voor getroffenen en hun naasten. Anderzijds omdat in beweging komen en blijven voor mensen met NAH van groot belang is!
Na 3 geslaagde edities willen wij dit jaarlijks, in telkens wisselende provincies, herhalen. In 2019 doet Hersenletsel on Tour een gedeelte van Noord Brabant, Zeeland en Zuid Holland aan!
We gaan weer met NAH getroffenen en hun lotgenoten door deze mooie provincies fietsen! Zodoende hopen we, naast de nodige aandacht, nieuwe revalidatie fiets- en loopmiddelen bijeen te fietsen. Daarbij worden revalidatiecentra of verpleegcentra aangedaan, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt. Hersenletsel on Tour is een werkgroep van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.
Europese dag van de Beroerte
Deze dag, elk jaar de 2e dinsdag in mei, gebruiken we om extra aandacht te vragen voor NAH. Om deze reden is de finish van de fietstocht jaarlijks op deze dag. De tour zal in 2019 beginnen op donderdag 9 mei en op dinsdag 14 mei, de Europese dag van de Beroerte, eindigen.

De etappeplaatsen zijn: Start in Breda, Revant MSR met de 1e etappe naar Bergen op Zoom, Amarant. Daarna de 2e etappe naar Goes, Lindenhof Revant MSR met overnachting bij Emergis. De 3e etappe gaat naar Sommelsdijk, Nieuw Rijsenburgh met de overnachting bij SR-GO De Staver. Vervolgens de 4e etappe naar Capelle aan de IJssel, De Zellingen Rijckehove. De voorlaatste, 5e etappe, gaat naar Dordrecht Rijndam Revalidatie. De 6e en tevens laatste etappe gaat weer naar Breda, waar we finishen bij Revant MSR.

Wij gaan met 25 weekfietsers, waarvan een deel met aangepaste lig- en duofietsen de hele tour rijden. Daarnaast hebben we elke dag een aantal wisselende ‘’gast’’ fietsers, die 1 etappe meerijden. Qua aantal is het geen groot evenement, maar wanneer het te massaal zou worden, is het voor mensen met NAH al snel te druk, bijv. vanwege prikkelgevoeligheid.

We hebben enkele duofietsen met trapondersteuning bij ons, waardoor ook de minder mobiele mensen mee kunnen. Verder worden we ondersteund door de revalidatiecentra, het Rode Kruis, Defensie en een revalidatie technicus.
Wij fietsen met enthousiaste deelnemers, veelal getroffen door diverse vormen van NAH, en hun lotgenoten. Dit jaar worden met name mensen uit de provincies Noord Brabant, Zeeland en Zuid Holland gevraagd zich aan te melden.

Inmiddels zijn de groep weekfietsers bekend, als dagfietser zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Mocht je nog een dagje mee willen, probeer het gewoon even via info@hersenletselontour.nl

Tarieven:
- leden van Hersenletsel.nl betalen als weekfietser € 150,-.
- niet leden betalen als weekfietser € 185,-.
- dag fietsers betalen € 30,- per dag.

Voor inschrijving en verdere info, beschikbare plaatsen voor dag etappes, etc. check facebook of de website http://hersenletselontour.nl/

Donaties:
Op deze sportieve manier willen we ook graag sponsorgelden werven voor revalidatie fiets- en loopmiddelen. In beweging komen en blijven is voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel van groot belang! Nieuwe leden en donateurs voor Hersenletsel.nl zijn natuurlijk ook van harte welkom!
Donaties kunnen worden gedaan op onderstaand rekeningnummer.
IBAN: NL 82 INGB 0006 6523 56 ten name van Hersenletsel on Tour.

Extra document: