Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » Even voorstellen: Heleen de Roos ambassadeur Hersenletsel.nl

Even voorstellen: Heleen de Roos ambassadeur Hersenletsel.nl

Mijn naam is Heleen de Roos, ben 59 jaar oud en woon in Nijmegen. Ik woon samen en heb 1 volwassen dochter van 21, die op zichzelf woont.

In 2013 kreeg ik Veneuze sinustrombose (trombose in de hersenen) als gevolg van pilgebruik. Ik ben in het AMC geopereerd door een neurochirurg, in eerste instantie zou de trombose via de lies worden weggezogen maar een schedellift was uiteindelijk toch noodzakelijk. Het gevolg van deze sinustrombose is dat ik linkszijdig verlamd raakte. Ik kon gelukkig wel gelijk goed communiceren met mijn omgeving. In de St. Maartenskliniek heb ik een kort revalidatieprogramma (ergotherapie en fysiotherapie) gevolgd en verliet na 2 maanden lopend de kliniek.

Als gevolg van mijn hersenletsel kreeg ik last van epilepsie daardoor heb ik 3 jaar individuele therapie gehad van een psycholoog i.v.m. angsten hiervoor. Inmiddels ben ik met medicatie al meer dan 5 jaar aanvalsvrij.

Uiteindelijk heb ik bij Hersenz het behandeltraject gevolgd van 2 1/2 jaar om te leren omgaan met de restverschijnselen van mijn hersenletsel. Op dit moment is er geen sprake van begeleiding. Ik heb geleerd om te kijken waar ik nog goed in ben. Momenteel verricht ik onbetaald werk (o.a. bij Hersenletsel.nl, Hersenz en andere aan het onderwijs gerelateerde instanties).

Verder ben ik een nieuwe sport gaan leren, om mijn hersenen blijvend te prikkelen en veel te bewegen. Ik heb leren golfen (met hockeyachtergrond) na een jaar onbeperkt lessen. Ik haal daar veel voldoening uit en krijg er energie van. Ik kan paar keer per week golfen. Heerlijk!!

Ik heb meer dan 30 jaar in het onderwijs gewerkt o.a. als directeur van een basisschool. Voor mij is het dan ook geen enkel probleem om voor grote groepen te staan en een presentatie te geven.

Mijn hoofdreden om als ambassadeur aan de gang te gaan bij hersenletsel.nl is om samenwerking te bevorderen tussen organisaties die zich met NAH bezighouden. Daarnaast wil ik een bijdrage leveren dat zorg- en hulpverleningsinstanties voor lotgenoten makkelijker te vinden zijn. En ervoor zorgen dat betrokken organisaties elkaar niet zien als concurrent maar als samenwerkingspartner. Ik ben in overleg beschikbaar. Ik leg mij liever niet structureel vast op 1 of 2 dagdelen per week. Ik wil ingezet worden bij:

  • Voorlichting/presentaties verzorgen: eigen ervaringsverhaal presenteren, voorlichting geven over de werkzaamheden van patiëntenvereniging  Hersenletsel.nl en over de gevolgen van NAH in het dagelijks leven.
  • Belangenbehartiging: deelnemen in advies – en cliëntenraden en deelnemen aan panels, vragenlijsten.