Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » Even voorstellen: Rob van Donk ambassadeur Hersenletsel.nl

Even voorstellen: Rob van Donk ambassadeur Hersenletsel.nl

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Rob van Donk, woonachtig te Dieren en ben 71 jaar oud.  Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen dochters en 2 kleinkinderen. In 2009 heb ik een CVA gekregen, deze werd in eerste instantie niet als zodanig gediagnostiseerd. Ik kreeg de volgende diagnose: TIA en ben 2 dagen opgenomen geweest in het ziekenhuis. Omdat cognitieve klachten aanbleven heb ik een Neuropsychologisch onderzoek in Groot Klimmendaal te Arnhem gedaan. Daaruit kwam de diagnose CVA . Daarop volgde een arbeidsgeschiktheidsonderzoek.  Uit het resultaat van dit onderzoek bleek dat ik mijn voormalige werk als projectleider Noord-Zuid metrolijn Amsterdam niet meer goed kon uitvoeren. In Groot Klimmendaal kreeg ik therapie van een ergotherapeut om te leren hoe ik mijn energie goed te verdelen. Van de neuroloog in het ziekenhuis kreeg ik het advies om te stoppen met drinken en roken, meer bewegen.

Voor mijn CVA sportte ik veel, rookte en dronk niet, nu fitness ik en wandel ik veel met mijn vrouw. Tevens ben ik nu vrijwillig begeleider bij een stichting in Dieren waar mensen met een lichamelijke en geestelijke beperking kunnen sporten/bewegen. In 2015 tot 2016 kreeg ik meerdere epileptische aanvallen, welke in verband werden gebracht met mijn CVA, dat was een enge ervaring. Ik heb geen (zichtbare) lichamelijke gevolgen aan mijn CVA overgehouden.

De reden waarom ik ambassadeur voor Hersenletsel.nl ben geworden is: ik wil de onzichtbare gevolgen van hersenletsel zichtbaar maken. Mensen met ‘onzichtbare gevolgen door NAH’ krijgen nog al eens te maken met pijnlijke vragen/opmerkingen als: “Ben je al weer beter? Er is niets te zien aan jou”!! Ook bij uitkeringsorganen levert dit vaak problemen op. Mijn ambassadeurstraining heb ik vorig jaar gevolgd, helaas heb ik mezelf nog niet kunnen inzetten als ambassadeur i.v.m. Corona. Ik wil graag mijn ervaringsverhaal delen, voorlichting geven over het werk van hersenletsel.nl en de gevolgen van NAH.