Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » Mijn 1e presentatie als ambassadeur van Hersenletsel.nl

Mijn 1e presentatie als ambassadeur van Hersenletsel.nl

Ik werd door Lies Bonsang gevraagd om mee te gaan naar een voorlichtingsbijeenkomst in Cuijk voor 2e jaar studenten, van de HAN, in opleiding voor fysiotherapeut, ergotherapeut of diëtist. Om alvast een kijkje in de keuken te mogen nemen van een ambassadeur van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Ik kreeg informatie toe gemaild met daarin de vraag of ik mijn ervaringsverhaal aan de studenten wilde vertellen over mijn ervaringen met betrekking tot mijn therapieën en zorgprofessionals in de periode na mijn CVA. Waar ik tevreden over ben geweest en waar verbeterpunten liggen. `Oké, vol aan de bak!`, dacht ik en werd meteen in het diepe gegooid, aangezien ik nog maar 1 trainingsdag van de ambassadeurscursus had gehad. Maar zag het als een leuke, leerzame ervaring en ging vol goede moed aan de slag met het schrijven van mijn verhaal.

Met gezonde spanning en goede zin ging ik op weg naar de locatie in Cuijk. Om 10.00 uur startte Lies met de presentatie over de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Er werd ingezoomd op de onzichtbare gevolgen van NAH en de samenwerking van de onderlinge 1e lijnszorg. Benaderd vanuit het clientperspectief.

Na een half uur was het mijn beurt. Ik vond het fijn te merken dat de studenten geïnteresseerd waren en vragen aan ons stelden, zodat er een mooi dialoog ontstond. Leerlingen begrepen niet dat er in de praktijk zo weinig aandacht aan de mentale gevolgen van NAH wordt besteed. En zagen nu in dat aandacht hiervoor van wezenlijk belang is, tijdens de revalidatie fase en chronische fase. `Een eyeopener`, zoals een student zei.

Ik vond het ook prettig dat, in mijn geval, opgemerkt werd dat hersenletsel ook iets positiefs op kan leveren, doordat ik onder andere een bijdrage kan leveren voor zorgprofessionals en patiënten.
Een win-win situatie. `Dit smaakt naar meer!` En zie met veel plezier de volgende cursusdagen tegemoet om daarna het veld in te kunnen gaan.

Met dank aan Lies, omdat zij mij goed geholpen heeft om mijn ervaringsverhaal in goede lijnen op papier te zetten.

Wendy Langen-Kocken