Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » Nieuwe Psychomotorische module Hersenz

Nieuwe Psychomotorische module Hersenz

Beste mensen,

Ik ben Inge van Gent en werk bij Heliomare Wijk aan Zee.

Voor een nieuw ontwikkelde Psycho Motorische module, Kort lontje, rem je boosheid, zijn we op zoek mensen met NAH die deze module willen volgen.

De module willen we begin volgen jaar uitzetten, in eerste instantie landelijk binnen een aantal locaties van Hersenz (www.hersenz.nl). De module is een pilot om te kijken of de module daadwerkelijk effect heeft en vandaar dat we ook op zoek zijn naar mensen met Niet aangeboren Hersenletsel en een kort lontje, die mee willen doen aan de module en het onderzoek.

‘Een kort lontje’, is een wat eufemistische/verzachtende uitdrukking is voor het niet in toom kunnen houden van de eigen emoties. Het bijna aandoenlijke ‘korte lontje’ staat voor het impulsief emotioneel exploderen. De term ‘kort lontje’ verdoezelt dat het in feite gaat om een hoeveelheid emotioneel buskruit dat tot ontploffing komt, ongeacht hoe kort of lang ‘het lontje’ is. Het ‘kort’ slaat dan op het impulsieve ervan: dat het binnen een split second ontstaat. Het lijkt op dat moment voor betrokkene niet in te tomen en het slachtoffer lijkt zich er niet aan te kunnen onttrekken’. (Een kort lontje staat in de module overkoepelend voor: agressie: verbaal en non verbaal, ontremd gedrag, impulsief gedrag, agitatie en prikkelbaarheid en heftige emotionele reacties)’

Indien u meer wil weten van het onderzoek, dan wel interesse heeft om mee te doen aan de module/het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met onderstaande.

Alvast hartelijk bedankt,

Met vriendelijke groet,

Inge van Gent

Email: i.van.gent@heliomare.nl