Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Nieuws

Ambassadeurs Groningen-Drenthe werken mee aan Santeon project!

Onlangs vertegenwoordigden onze Ambassadeurs (in opleiding) van de regio Groningen/Drenthe Hersenletsel.nl in de focusgroep van het Santeon project 'Uitkomstindicatoren'.

Als patiënt wil je de beste zorg en de beste behandelaar. Wat of waar dat is, kan per patiënt verschillen. Uitkomstinformatie over de zorg kan patiënten en zorgverleners helpen hierover samen te beslissen. Welke keuzes hebben andere, vergelijkbare patiënten, gemaakt? Welk resultaat kan je verwachten na een behandeling?

De locaties zijn bekend

We hebben groen licht gekregen van de locaties.

Schrijf je in voor 1 maart.

Er zijn al meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen. maar nieuwe deelnemers hebben voorrang.

De loting zal op 9 maart plaatsvinden

Regiowerkplan 2020 regio Groningen Drenthe

Hierbij het Regiowerkplan 2020 Groningen Drenthe.

Breinlijn Noord-Brabant

Breinlijn Noord-Brabant

De weg in hersenletsel-land vinden… Niet alleen getroffenen, maar ook de directe omgeving én professionals lopen vaak met vragen rond. Kan ik sporten met mijn letsel? Hoe ga ik om met verandering in het karakter van mijn partner? Hoe zie ik het verschil tussen hersenletsel en een burn-out?

Breinlijn is een gratis loket waar je terecht kunt met dit soort vragen.

REGIO-ONDERSTEUNER ZEELAND

De patiëntenvereniging Hersenletsel.nl is er voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie op een wijze, die recht doet aan zowel mogelijkheden als beperkingen van een ieder met NAH. De pijlers van de vereniging zijn lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging.

DEELNEMERS VOOR ONDERZOEK GEZOCHT

Maastricht University is op zoek naar deelnemers voor een wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van stemmingsklachten bij mensen met hersenletsel 
(door een beroerte of ongeval).Voor meer informatie verwijzen we naar de bijgaande wervingsfolder. Ziekenhuizen door heel Nederland doen mee. Heb je interesse, neem dan contact op met: johanne.rauwenhoff@maastrichtuniversity.nl

Vuurwerk is niet voor iedereen een feest.

Ook afgelopen jaarwisseling heeft weer een groot aantal mensen letsel opgelopen door vuurwerk en is er veel materiële schade aangericht. Wat te denken van alle dieren met vuurwerkstress en de zware belasting voor de natuur.

Voor een groot deel van de ruim 600.000 mensen met niet-aangeboren hersenletsel in ons land is al dat vuurwerk, vanwege overprikkeling, ook geen feest!

Daarom vindt Hersenletsel.nl dat vuurwerk uitsluitend tussen 12 en 1 afgestoken moet worden door professionals. Dan kunnen mensen met hersenletsel ook van oud en nieuw genieten!'

Wat geeft je een gevoel van voldoening na hersenletsel ?

Hersenletsel.nl Zuid-Holland organiseert samen met het Praatatelier een thema-avond op 30 januari 2020 in Capelle a/d IJssel.

Hoe krijg je weer een gevoel van voldoening ? Wat geeft en kost energie ?

Ervaringsdeskundigen ( ambassadeurs van Hersenletsel.nl) vertellen hoe zij weer voldoening krijgen na hersenletsel.

Wil je meer weten of meepraaten over dit thema ? Je bent van harte welkom op donderdag 30 januari 2020, van 19.30 uur tot 21.30 uur

Locatie:

Gezocht: enthousiaste trainers!

Momenteel worden in Zuid-Holland, Groningen-Drenthe, Gelderland en Utrecht mensen met niet-aangeboren hersenletsel opgeleid tot ambassadeurs van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Zij kunnen vanuit individuele en persoonlijke ervaring en kennis vertellen wat hersenletsel met je doet en wat de gevolgen zijn. 

Hersenletsel.nl wil het opleiden tot ambassadeurs in heel Nederland realiseren en zoekt hiervoor enthousiaste mensen die zich als trainer willen inzetten. 

Lotgenotencontact Hersentumoren contactgroep

Hersentumoren contactgroep

landelijke activiteit in Maarn

voor mensen met hersentumor maar ook voor naast betrokkenen

 

meer informatie via

https://www.hersenletsel.nl/hersentumor-contactgroep