Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » ZWEMMEN VOOR NAH-GETROFFENEN IN GEMERT

ZWEMMEN VOOR NAH-GETROFFENEN IN GEMERT

Wist u dat Edwin van der Sar Foundation op verschillende plaatsen in Nederland, o.a. in Gemert!, het mogelijk maakt dat NAH-getroffenen in een geschikt regulier zwembad kunnen gaan zwemmen?

Het zwemmen binnen reguliere zwembaden levert vaak problemen op door onzekerheid, prikkels en het ontbreken van geschikte aanpassingen. Dit kan ervoor zorgen dat de drempel om te gaan zwemmen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel te hoog wordt.

Om de drempel te verlagen en als tussenstap om vervolgens het zwemmen te gaan continueren binnen een geschikt regulier zwembad biedt de Edwin van de Sar Foundation het zwemmen met (niet-aangeboren) hersenletsel aan op verschillende locaties in Nederland. Naast het sportief bezig zijn biedt het zwemmen ook gezelligheid en lotgenotencontact. Onder andere in het zwembad Het Rijtven in Gemert biedt Edwin van der Sar Foundation deze mogelijkheid. Mensen met NAH worden in de gelegenheid gesteld om zelfstandig te zwemmen en te bewegen in het water. Het zwemmen is zeer geschikt voor het verbeteren en onderhouden van motoriek en evenwicht.

Voor vragen en informatie over het zwemmen voor NAH-getroffenen in Gemert kunt u contact opnemen met Thea Bevers door een mailtje te sturen naar thea_bevers@hotmail.nl of telefonisch 0492 – 36 27 33.

https://www.edwinvandersarfoundation.nl/nl/projecten/zwemmen