Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Theater Hersenkronkels zoekt nog enkele deelnemers!

'Hersenkronkels', theater door mensen met NAH’

Afgelopen september zijn we van start gegaan! In vier repetities hebben we toegewerkt naar een presentatie voor publiek.

Reacties deelnemers: Gezellig, leuk. We maken plezier en leren veel over elkaar en theater maken. Ik voel me sinds lange tijd weer ergens echt bij horen. Door het spelen kun je, jezelf en je problemen even vergeten. Je mag je verhaal delen zonder dat iemand daar een oordeel over heeft.

Nieuw in Gouda: NAH soepuurtje

Interesse om andere buurtbewoners met NAH te ontmoeten?

Zin in een verse eigengemaakte maaltijdsoep?

Of even bijkomen van een drukke (werk) dag en even ontspannen?

Het kan en mag allemaal tijdens ons gezellige NAH soepuurtje!

Deelname is gratis en wordt begeleid door een ervaren vrijwilliger.

Op de volgende data gaan wij soep eten: 13/10 - 10/11 - 08/12 - 12/01 - 09/02 - 09/03 - 13/04 - 11/05 - 08/06.

Inloop is van 16.30u - 17.70u. De soep wordt geserveerd tussen 17.00u - 18.30u

 

NAH café in Delft organiseert 13 oktober NAH-café over vermoeidheid

Elke tweede woensdag van de maand wordt in Delft het NAH-café georganiseerd voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) zoals bijvoorbeeld een beroerte (CVA). Ook hun naasten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee gaat men met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen die te maken hebben met hersenletsel. Het eerstvolgende café heeft als onderwerp ‘vermoeidheid’ en vindt plaats op woensdag 13 oktober, uiteraard volledig volgens de richtlijnen van het RIVM.

Presentatie Hersenkronkels, theater door mensen met NAH; Het Begin!

'Hersenkronkels’ theater voor mensen met NAH 

Hersenwendingen, brainwaves, vreemde gedachten, gedachte flitsen

Besloten voorstelling in Rotterdam op 5 oktober.

Wat een veelzijdig weekend was het in Egmond aan Zee!

Voor de vierde keer heb ik samen met Ad van Dongen en Mia Verschaeve in Zuid-Holland een lotgenotenweekend georganiseerd. Drie keer op rij zijn wij bij Van der Valk Avifauna in Alphen aan de Rijn geweest dus dit jaar was het tijd voor een nieuwe locatie. 

Graag aan het strand was de wens van Mia, het liefst dat we zo vanuit de kamer het strand op kunnen rollen...wel dat rollen wordt later duidelijk. 

Na wat hotels gebeld te hebben, die al vol zaten, kwamen we dus bij Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, op naar Noord Holland dus. 

De zomer BBQ van de jongerengroep ‘Meet Young Brains” 

“Meet Young Brains” is een jongerengroep voor jongeren met hersenletsel in de leeftijd van 18 tot 28 jaar uit de regio Rotterdam. Na vele maanden online afspreken kunnen de jongeren elkaar eindelijk weer life zien.  

De jaarlijkse BBQ afgelopen zaterdag 18 september 2021 was een groot succes met 12 deelnemers. Het was heerlijk weer en de stemming was fantastisch.  

Aftellen....3...2....1....Egmond aan zee - NAH weekend 2021, 25 & 26 september

Dit weekend is het zover!

Het lotgenotenweekend van Zuid - Holland gaat dan plaatsvinden in Egmond aan Zee.

Het programma ligt klaar, de kamers zijn geboekt, ontbijt is besteld en het diner is gereserveerd.

Het beloofd prachtig weer te worden en dat is heerlijk aan het strand.

 

Veelzijdig met NAH

Ja hier kan je dus vele kanten mee op. Welke kant wij op gaan houden we nog even stil...maar het beloofd een mooi weekend te worden.

Wij hebben we zin in!!

Ad, Mia en Monique

 

 

Emoties hoe gebruik je ze om je spel realistischer te maken?

We beginnen met een krachtige warming up van onze stembanden: Miiiiiii.....Maaaaaa.....Mooooo klinkt het, ook overdreven kauwgom kauwend tot je kaken er zeer van doen.

Dan gaan we lachen, steeds harder en harder, tot we brullend van het lachen op onze stoel zitten. Ook gaan we huilen, eerst zachtjes, dan wat luider en dan echt schreewend van verdriet.

Hersenkronkels’; Wat is het verhaal?

Hersenkronkels’; Wat is het verhaal? Dinsdagavond 14 september

Tijdens de eerste opdracht werden er twee personen op het speelvlak gezet, zonder dat je iets van ze wist werd er gevraagd, wat is het verhaal? Na een aarzelend begin kwamen de ideeën los. Toch nog best lastig om zonder context dit aan te moeten geven.

Blog: Ik mag naar Het Klooster....!

 

In mijn agenda staat met dikke strepen eronder “Theater Hersenkronkels”, dinsdag 7 september om 19.00u in wijkgebouw Het Klooster Rotterdam.

Na bijna 1,5 jaar corona stilte mogen we weer gaan repeteren. Na een drukke auto rit midden in de spits in Rotterdam zet ik samen met Paul Raterman, theatermaker en organisator van Hersenkronkels, de zaal klaar. Wat stoelen, een tafel en een fles water. Met dit decor gaan we straks aan de slag.