Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Ambassadeurs Hersenletsel.nl

Ambassadeurs Hersenletsel.nl

Hersenletsel.nl heeft in Zuid-Holland ambassadeurs opgeleid om niet-aangeboren hersenletsel (NAH) meer aandacht te geven. Op dit moment worden trainingen gegeven in Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en in Groningen/Drenthe. Het is de bedoeling dat in het najaar 2020, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het corona-virus, ook in Noord-Brabant de training wordt gestart. We willen starten in de regio Eindhoven en afhankelijk van de aanmeldingen en de woonplaats van kandidaat- deelnemers behoort een 2e regio tot de mogelijkheden.

SOCIAAL MELDPUNT TILBURG

Het Sociaal meldpunt Tilburg is een onafhankelijk meldpunt voor alle vragen en meldingen over de ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, wonen. Werk & inkomen en jeugdhulp.

U heeft een vraag of u wilt iets melden of u heeft ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, wonen, werk & inkomen of jeugdhulp nodig, maar:

MAATJE ZOEKT MAATJE IN VUGHT

De patiëntenvereniging Hersenletsel.nl is benaderd door een wat oudere dame uit Vught die op zoek is naar een maatje uit Vught met Niet Aangeboren Hersenletsel. Zij wil graag samen leuke en gezellige activiteiten ondernemen. Zoals: naar een museum, winkelen, wandelen, koffie drinken, naar de film, bezoekje brengen bij een familielid of gewoon heerlijk met elkaar kletsen over allerlei dagelijkse aangelegenheden. Te beginnen met 1 ochtend in de week, ook in het weekend mogelijk, en in overleg en naar behoefte kan dit worden uitgebreid.

ZWEMMEN VOOR NAH-GETROFFENEN IN GEMERT

Wist u dat Edwin van der Sar Foundation op verschillende plaatsen in Nederland, o.a. in Gemert!, het mogelijk maakt dat NAH-getroffenen in een geschikt regulier zwembad kunnen gaan zwemmen?

Het zwemmen binnen reguliere zwembaden levert vaak problemen op door onzekerheid, prikkels en het ontbreken van geschikte aanpassingen. Dit kan ervoor zorgen dat de drempel om te gaan zwemmen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel te hoog wordt.

Breinlijn Noord-Brabant

Breinlijn Noord-Brabant

De weg in hersenletsel-land vinden… Niet alleen getroffenen, maar ook de directe omgeving én professionals lopen vaak met vragen rond. Kan ik sporten met mijn letsel? Hoe ga ik om met verandering in het karakter van mijn partner? Hoe zie ik het verschil tussen hersenletsel en een burn-out?

Breinlijn is een gratis loket waar je terecht kunt met dit soort vragen.

Aan de leden van Hersenletsel.nl wonende in de provincie Noord-Brabant

Hendrik-Ido-Ambacht, 13 december 2019

Geachte heer/mevrouw,

De patiëntenvereniging Hersenletsel.nl is er zoals u wellicht weet voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie op een wijze, die recht doet aan zowel mogelijkheden als beperkingen van een ieder met NAH. De pijlers van de vereniging zijn lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging.

App RITME

Geachte lezer

Graag komen we in contact met belangstellenden, lotgenoten(contact), mensen die ondersteuning nodig hebben bij ADL.

 

App RITME

Doelgroep: (jong) volwassene die moeite hebben met onthouden en uitvoeren van taken

samenvatting van de bijeenkomst van Café Brein Eindhoven d.d. 14 oktober 2019

Thema:  “Seksualiteit en intimiteit bij NAH”.
 
Thema van de avond en gastspreker: Marion Steinz, eerste kroegbaas van Café Brein, opent de avond met een aantal  huishoudelijke mededelingen en vertelt globaal over de indeling van de bijeenkomst.