Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Zorgmarkt tijdens de Europese Dag van de Beroerte in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Dinsdag 10 mei de dag van de beroerte;

 

Chantal, Monique en Angelique, 3 ambassadeurs van Hersenletsel.nl regio noord-brabant zijn aanwezig van 18.00 tot 21.00 uur op de zorgmarkt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s'Hertogenbosch.

Zij bemannen namens hersenletsel.nl een stand met allerlei informatie en foldermaterialen, geven  uitleg over de patiënten vereniging, over ambassadeurs en hun inzetbaarheid, buddy's  maar ook over hun eigen ervaring met NAH en alles daarom heen.

 

Nieuwsbrief januari online!

Hierbij alweer de eerste nieuwsbrief van 2022 van Hersenletsel.nl regio Noord-Brabant met veel nieuws!

De aandacht gaat o.a. uit naar de activiteiten die inmiddels weer zijn opgestart maar ook welke in voorbereiding zijn. Onze mantelzorgbijeenkomsten in Veghel en Roosendaal, In Eindhoven NAH-Trefpunt en het Informatiepunt, De bijeenkomsten voor afasie in Vught en Tilburg.

Onze agenda is weer up-to-date en we geven u een overzicht van onze openstaande vacatures. Nog veel meer items, maar die leest u allemaal in onze nieuwsbrief hieronder als PDF.

Wmo & NAH

Ook mensen met NAH moeten voorzieningen en hulp vanuit de Wmo zelf aanvragen bij de Gemeente. De Gemeente bepaalt of iemand in aanmerking komt voor ondersteuning uit de Wmo. Een Wmo-consulent van de Gemeente houdt daarom eerst een indicatiegesprek/keukentafelgesprek met degene die de zorg aanvraagt. Tijdens dit gesprek wordt gekeken welke problemen u ervaart, wat u zelf kunt doen om deze op te lossen én welke professionele ondersteuning u nodig hebt. Dat verschilt per persoon.

Mantelzorgbijeenkomst in Roosendaal op 14 februari

De ‘Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl - regio Noord-Brabant’ organiseert in samenwerking met 'Mantelzorg Roosendaal' in 2022 weer vijf bijeenkomsten voor mantelzorgers van NAH-getroffenen. Op 14 februari zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomst zal Lies Bonsang de gasten informeren over de patiëntenvereniging en wat deze zoal voor de mantelzorgers kan betekenen. Na de presentatie gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over hun eigen ervaringen. De bijeenkomst vindt plaats bij Huis van de Westrand in Roosendaal en start om 13.30 uur.
 

Mantelzorgbijeenkomst Veghel 26 januari

Op 26 januari a.s. zal voor het nieuwe jaar de eerste bijeenkomst voor mantelzorgers van NAH-getroffenen plaatsvinden. Dit jaar zullen de zes geplande bijeenkomsten niet in Uden maar in Veghel plaats gaan vinden.
Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel.

 

Noord-Brabant: Nieuwsbrief december online!

De nieuwsbrief van december van Hersenletsel.nl Regio Noord-Brabant staat weer on-line!

We blikken terug op 2021:
Ondanks Covid19 en lockdown(s) hadden we ook weer fysieke bijeenkomsten. We zijn o.a. gestart met de mantelzorgbijeenkomsten in Roosendaal en Uden, we hebben de ambassadeurstrainingen afgerond en hebben hen ingezet als ambassadeur. En we hebben weer een nieuw regiobestuur!

HAN Sparkcentre Cuijck

Hersenletsel.nl regio Noord-Brabant werkt sinds 2019 samen met het Sparkcenter in Cuijk. Het Sparkcenter is een leerwerkplaats en bied elk semester aan 20 tot 40 tweede- tot vierdejaarsstudenten een leerwerkplek aan.

In de leerwerkplaatsen komen onderwijs, onderzoek, ondernemerschap en praktijk bij elkaar. Studenten, docenten, onderzoekers (van de HAN en Radboud UMC) en professionals werken intensief samen in interprofessionele zorgverlening en doorlopende onderzoekslijnen. Samen ontwikkelen zij nieuwe kennis en inzichten die de beroepspraktijk en het beroepsonderwijs verrijken.

Vacature: Social Media stagiair / vrijwilliger

* * VACATURE ALERT * *
SOCIAL MEDIA STAGIAIR / VRIJWILLIGER

Start: NAH-trefpunt Eindhoven

Vanaf 7 februari 2022 zal Stichting Hersenletsel.nl - regio Noord-Brabant  op iedere eerste maandag van de maand van 10.00 – 12.00 uur een NAH-inloopbijeenkomst organiseren voor mensen die getroffen zijn door NAH en voor hun naasten en/of belangstellenden.

Nieuw: Start NAH-Ambassadeurstraining Tiel

KOM JIJ ONS TEAM VAN NAH-AMBASSADEURS VERSTERKEN?

Wil jij een gezicht en meer bekendheid geven aan Niet Aangeboren Hersenletsel? Samen het gesprek aangaan vanuit de ervaring en kennis? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van de 'inzet van ervaringsdeskundigheid' bij activiteiten en processen in zorg en welzijn. Een goede ontwikkeling, maar niet iedereen met een bepaalde aandoening is een ervaringsdeskundige. Ook al heeft hij/zij ervaringskennis.