Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Start training voor NAH-ambassadeurs op 18-09-2020 in Goes!

Een ambassadeur is iemand, die op basis van zijn/haar ervaring met hersenletsel voorlichting geeft aan anderen door middel van dialoogbijeenkomsten.

De onzichtbare gevolgen van NAH zijn vaak onbekend: een dialoog met een ambassadeur geeft een bijzondere inkijk in de leefwereld van iemand met hersenletsel. Begrip voor onzichtbare gevolgen helpt om op een goede manier het contact aan te gaan, wat voor beide partijen prettig is.

In de bijgevoegde wervingsflyer leest u meer over de rol en functie van de NAH-ambassadeur.

Stiltewandelingen in Zeeland: Loop jij ook mee?

Op zaterdagochtenden kun je met Bas mee op stiltewandelingen en ervaar je wat het met je doet. Elke week kiest Bas een van de vele natuurparels uit die Zeeland rijk is. Dit doet hij op Walcheren, de Bevelanden en in Zeeuws-Vlaanderen. Na afloop van de wandeling geniet je van koffie, thee en een gezonde snack of neem je een kopje soep dat vers bereid en geserveerd is vanuit de Wanderbus! De Wanderbus is namelijk het begin- en eindpunt van de wandeling. Meer weten?

Gezocht: NAH Trainers!

Wil jij onze vereniging ook meer bekendheid en een gezicht geven? Lees in de bijlage meer over het profiel van de trainer, wat dit project jou kan bieden, wat wij zoal van je vragen, wat de belangrijkste doelstellingen zijn van dit project en van het project NAH Ambassadeurs.

 

Gezocht: NAH-Ambassadeurs

Wij zijn op zoek naar 10 – 15 mensen met niet-aangeboren hersenletsel  in de provincie Zeeland en over hun ervaringen aan anderen willen vertellen.

Uitnodiging dialoogbijeenkomsten Professionals met NAH Ambassadeurs

De regio-ondersteuner van Hersenletsel.nl Zeeland gaat vanaf juli 2020 samen met ambassadeurs van Hersenletsel starten met dialoogbijeenkomsten in de provincie Zeeland. Het doel van deze bijeenkomsten is om meer bekendheid en begrip te krijgen voor mensen die getroffen zijn door een ieder die meer wil weten over de gevolgen en de impact in het dagelijks leven van NAH.

Succesvol Breinlijn breidt uit in nederland

Vanaf 12 mei 2020 is Breinlijn ook actief in de provincie Zeeland. Breinlijn is een gratis landelijk informatienummer voor iedereen, bij vragen over hersenletsel. Breinlijn maakt de verbinding tussen de 17 hersenletselteams in het land, die op dit moment allen op hun eigen wijze te benaderen zijn.  

Ambassadeurs Hersenletsel.nl

Wij zijn op zoek naar 10 – 15 mensen met niet-aangeboren hersenletsel  in de

provincie Zeeland die over hun ervaringen aan anderen willen vertellen.

REGIO-ONDERSTEUNER ZEELAND

De patiëntenvereniging Hersenletsel.nl is er voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie op een wijze, die recht doet aan zowel mogelijkheden als beperkingen van een ieder met NAH. De pijlers van de vereniging zijn lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging.

DEELNEMERS VOOR ONDERZOEK GEZOCHT

Maastricht University is op zoek naar deelnemers voor een wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van stemmingsklachten bij mensen met hersenletsel 
(door een beroerte of ongeval).Voor meer informatie verwijzen we naar de bijgaande wervingsfolder. Ziekenhuizen door heel Nederland doen mee. Heb je interesse, neem dan contact op met: johanne.rauwenhoff@maastrichtuniversity.nl