Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Coronamaatregelen

CORONAMAATREGELEN

De patientenvereniging Hersenletsel.nl hanteert nog steeds de wettelijke, geldende coronamaatregelen. Bij klachten: blijf thuis en laat u testen!!

Voor het bijwonen van onze activiteit(en), dient u in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Het coronatoegangsbewijs betreft:

■  Een negatieve testuitslag
■  Een vaccinatiebewijs
■  Een bewijs dat je hersteld bent van corona

Ervaringsdelers gezocht voor nieuwe onderwijsmodule in Vlissingen

De patientenvereniging Hersenletsel.nl regio Zeeland gaat samenwerken met Stichting Mens Achter de Patiënt (MAP). De Stichting is opgericht door studenten geneeskunde en zet zich in voor mensgerichte zorg. Dit doen zij door (toekomstige) zorgprofessionals op te leiden met hun onderwijsmodule. Studenten van verschillende disciplines in het zorg- en welzijnsdomein worden samengebracht en  in contact gebracht met ervaringsdelers (ervaringsdeskundigen): mensen die ervaring hebben met zorg, ziekte en welzijn.

Mantelzorgbijeenkomst Roosendaal

'Mantelzorg Roosendaal' start - in samenwerking met de ‘Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl - regio Noord-Brabant’ een gespreksgroep voor mantelzorgers van NAH-getroffenen. Op 20 oktober a.s. zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomst zal Marion den Boer een lezing geven over haar boek ‘We varen nu een andere koers’ en haar ervaring als mantelzorger. Na de lezing gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het verhaal en hun eigen ervaringen. De bijeenkomst vindt plaats bij Huize de Westrand in Roosendaal en start om 13.30 uur.

Zeeland: Nieuwsbrief oktober nu online!

Hierbij de tweede nieuwsbrief van dit jaar voor de regio Zeeland. Zoals u ziet is deze in een geheel nieuwe huisstijl! Door omstandigheden was het helaas niet mogelijk om deze eind juni, zoals was gepland, te publiceren.

Gloednieuwe website van de Hersenletsel Alliantie

De website van de Hersenletsel Alliantie is live! De Hersenletsel Alliantie is in 2018 opgericht op initiatief van de Hersenstichting en partners bestaande uit landelijke beroepsverenigingen, (kennis)netwerkorganisaties, de patiëntvereniging Hersenletsel.nl en actie- en behandelprogramma’s, met als doel de zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel te verbeteren.

Breinstraat! Het platform voor jongeren met NAH

Zaterdag 4 september werd onder toeziend oog van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder www.breinstraat.nl gelanceerd. Het startsein hiervoor werd gegeven door projectgroep lid en onderzoeker bij Basalt Menno van der Holst tijdens de ‘Ouder Kind Dag’ van de Edwin van der Sar Foundation.

NIEUW BOEK! De puzzel van NAH. Leerlingen met NAH begrijpen en begeleiden.

In 2019 kwam Alice Overweg, vanuit haar opleiding Pedagogiek bij Hogeschool Windesheim, onderzoek doen bij Onderwijscentrum de Twijn. Het onderzoek ging over NAH in de klas. Hiervoor heeft ze vele betrokkenen en leerlingen gepsproken en een heel uitgebreid literatuuronderzoek gedaan.

Beweeggroep voor mensen met NAH

Vanaf 17 augustus start WVO Zorg in Vlissingen met een kleine beweeggroep speciaal voor mensen met NAH. Het gaat hierbij om een doorlopend programma, dus de deelnemers kunnen op elke gewenst moment instromen. Het streven is om kleine groepen te handhaven, met max 8 leden. Mocht de groep groter worden, wordt gekeken voor alternatieve dagen en of tijden.

De kosten voor het deelnemen aan de beweeggroep zijn €5,- per les. 

Meer informatie over deze nieuwe beweeggroep voor mensen met NAH ,zoals data, locatie en om u aan te melden, leest u in de bijgevoegde flyer.

De nieuwe NAH-ambassadeurs voor de regio Zeeland

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl leidt sinds 2019 NAH Ambassadeurs op. NAH Ambassadeurs zijn mensen die zelf niet-aangeboren hersenletsel hebben, of naasten van iemand met NAH. Ambassadeurs zijn door de vereniging geschoolde ervaringsdeskundigen.

Vanaf september starten we ook in Terneuzen met een NAH-inloopochtend

Eindelijk is het zo ver! Vanaf 16 september kunnen we u maandelijks verwelkomen bij onze nieuwe NAH-inloopochtend in het Rivierenhuis aan de IJsselstraat 3 in Terneuzen.

Heeft u of kent u iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en wilt u hier meer over weten? Vanaf 16 september van 10.00 – 12.00 uur staat de koffie voor u klaar.