Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Kom jij ons team van NAH-ambassadeurs versterken?

Wil jij een gezicht en meer bekendheid geven aan NAH?

Samen het gesprek aangaan vanuit de ervaring en kennis?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wordt ook NAH-ambassadeur bij de patientenvereniging Hersenletsel.nl

Reiskostenvergoeding voor mantelzorgers

Veel mantelzorgers hebben te maken met reiskosten. Soms betaalt de gemeente een deel van de kosten. Ook kun je de kosten soms aftrekken bij je belastingaangifte. Ook kun je je naaste vragen of hij je reiskosten wil betalen.

6 tips waarmee je op je reiskosten kunt besparen.

1. Parkeervergunning

Zorg je voor iemand die woont in een gebied waar je betaalt moet parkeren? Dan krijgt je misschien een parkeervergunning. Informeer bij de gemeente van je zorgvrager

2. Ov-begeleiderskaart

Het Breinmuseum! Een 3D audiotour door de hersenen

Leer in het Brein Museum in een vogelvlucht alles over ons wonderlijke orgaan dat bestaat uit 86 miljard zenuwcellen. Het brein! Radio-DJ Frank van der Lende neemt je mee op een 3D-audiotour door je hersenen. Het is het eerste museum tussen je oren. De tour begint in de grote hersenen en eindigt bij de hersenstam. Voor de allerbeste beleving luister je de tour via een koptelefoon of oortjes. Maar let op: deze tour is niet geschikt voor mensen die last hebben van overprikkeling.

Breinstraat! Platform voor Jonger met NAH

De Breinstraat is geopend!

Goed nieuws: de website www.breinstraat.nl is live! Afgelopen zaterdag 4 september werd onder toeziend oog van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder www.breinstraat.nl gelanceerd. Het startsein werd gegeven door projectgroep lid en onderzoeker bij Basalt Menno van der Holst tijdens de ‘Ouder Kind Dag’ van de Edwin van der Sar Foundation. Neem meteen een kijkje op de website van Breinstraat!

Nieuw website van de Hersenletsel Alliantie

De website van de Hersenletsel Alliantie is live! De Hersenletsel Alliantie is in 2018 opgericht op initiatief van de Hersenstichting en partners bestaande uit landelijke beroepsverenigingen, (kennis)netwerkorganisaties, de patiëntvereniging Hersenletsel.nl en actie- en behandelprogramma’s, met als doel de zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel te verbeteren.

Gezocht: mensen met ambitie om ambassadeur te worden

De patiëntenvereniging Hersenletsel.nl heeft besloten om in november te starten met een ambassadeurstraining in of in de omgeving van Deventer. Deze ambassadeurstraining is bedoeld voor inwoners van Gelderland en Overijssel die getroffen zijn door Niet-aangeboren Hersenletsel en hun mantelzorgers.

Waarom wel lid worden van een voetbalvereniging en niet van een patientenvereniging?

Quote:

Dat je lid wordt van de voetbalvereniging is vanzelfsprekend! Als je met enige regelmaat activiteiten van Hersenletsel.nl bezoekt is het ook de bedoeling dat je lid wordt van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.

Waarom is het wel vanzelfsprekend dat je lid wordt van een voetbalvereniging en niet van de patientenvereniging? 

Wat krijgt u indien u lid wordt van de patientenvereniging Hersenletsel.nl?

Watvindik.nl in een nieuw jasje gestoken

De website Watvindik.nl is in een nieuw jasje gestoken! 

De nieuwe website www.wegwijzer-hersenletsel.nl biedt een overzicht van gekwalificeerde therapeuten en zorgprofessionals met ervaring op het gebied van CVA/NAH. Het is voor zorgvragers en naasten mogelijk om per regio of per vakgebied te zoeken naar zorgverleners. Het biedt op deze wijze een compleet beeld van aanbod en zorg.

GEZOCHT: nieuwe bestuursleden voor de regio Overijssel

Hersenletsel.nl regio Overijssel wil een nieuwe start maken en is op zoek naar nieuwe bestuursleden met affiniteit voor inwoners van de Provincie Overijssel die getroffen zijn door Niet Aangeboren Hersenletsel.

Heb jij interesse en wil je meer weten over de mogelijkheden en wat een bestuursfunctie inhoudt?

OPROEP: voor afstudeerproject m.b.t. handrevalidatie na een beroerte

Mijn naam is Floor Stefess, derdejaars student van Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente en ik ben op dit moment bezig met mijn Bachelor Afstudeer opdracht die centraal staat rond het ontwerpen van (smart) object voor hand revalidatie vanuit huis na een herseninfarct of hersenbloeding. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van huidige hand revalidatie methodes en bestaande producten die hierbij ondersteunen, ben ik op zoek naar mensen met ervaring hiermee om te interviewen.