Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Zelf mondkapje maken

De instructies voor het maken van een mondkapje
Nederlandse dokter duikt ook achter zijn naaimachine

Ook in Nederland worden creatieve oplossingen bedacht om aan mondkapjes te komen. De Limburgse uroloog Jan Vanderkerken heeft zijn naaimachine van zolder gehaald en is aan de slag gegaan. Hij heeft ook een stappenplan online gezet om anderen te inspireren. Vanderkerken wil er zo voor zorgen dat mensen met een gerust hart naar de winkel kunnen gaan en dat de medische maskers bij de zorgverleners terecht komen. Volgens de uroloog heb je vier producten nodig:

Arnhem Expositie van Kunstzinnig Brein GAAT NIET DOOR ivm corona

Expositie van Kunstzinnig Brein in het Nederlands Watermuseum

Kan niet worden bekeken i.v.m. Corona-crisis, zeker tot en met 1 aug. a.s.

Apeldoorn WirWar zoekt spelers LIGT EVEN STIL ivm corona

Theatergroep Wirwar zoekt spelers met (N)AH

Onder de inspirerende begeleiding van twee theaterdocenten werkt Wirwar aan bijzondere voorstellingen over het dagelijks leven met (niet) aangeboren hersenletsel / (N)AH. Dit gebeurt op ontroerende, confronterende en humoristische wijze. De spelers geven door hun spel informatie over het leven met hersenletsel en hopen op deze manier meer ruimte te creëren voor begrip, geduld, respect en (h)erkenning.

Co, uw persoonlijke gids in de zorg

Graag willen we u informeren over de publiciteitscampagne: ‘ Co, uw persoonlijke gids in de zorg’. Deze campagne is gestart omdat veel mensen niet weten dat ze recht hebben op cliëntondersteuning, zonder kosten. Cliëntondersteuners zijn voor mensen een gids in zorg en ondersteuning. Ze zijn goed op de hoogte van de (lokale) mogelijkheden en helpen mensen bij het vinden van passende zorg of ondersteuning.