Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Nieuwe voorzitter Hersenletsel.nl regio Gelderland

De huidige voorzitter, Wim Huijsson, van regio Gelderland heeft een tijd geleden bij Monique Lindhout, directeur van de patientenvereniging Hersenletsel.nl, te kennen gegeven dat hij als voorzitter wilde gaan stoppen. De afspraak is gemaakt dat tijdens de ALV op 26 november officieel afscheid wordt genomen van Wim Huijsson als voorzitter van de regio Gelderland, ongeacht of er wel of geen opvolger aanwezig is.

Kom jij ons team van NAH-ambassadeurs versterken?

Wil jij een gezicht en meer bekendheid geven aan NAH?

Samen het gesprek aangaan vanuit de ervaring en kennis?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wordt ook NAH-ambassadeur bij de patientenvereniging Hersenletsel.nl

Nieuwe website van de Hersenletsel Alliantie

De website van de Hersenletsel Alliantie is live! De Hersenletsel Alliantie is in 2018 opgericht op initiatief van de Hersenstichting en partners bestaande uit landelijke beroepsverenigingen, (kennis)netwerkorganisaties, de patiëntvereniging Hersenletsel.nl en actie- en behandelprogramma’s, met als doel de zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel te verbeteren.

Breinstraat! Platform voor jongeren met NAH

De Breinstraat is geopend!

Goed nieuws: de website www.breinstraat.nl is live! Afgelopen zaterdag 4 september werd onder toeziend oog van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder www.breinstraat.nl gelanceerd. Het startsein werd gegeven door projectgroep lid en onderzoeker bij Basalt Menno van der Holst tijdens de ‘Ouder Kind Dag’ van de Edwin van der Sar Foundation. Neem meteen een kijkje op de website van Breinstraat!

Het Breinmuseum! Een 3D audiotour door de hersenen

Leer in het Brein Museum in een vogelvlucht alles over ons wonderlijke orgaan dat bestaat uit 86 miljard zenuwcellen. Het brein! Radio-DJ Frank van der Lende neemt je mee op een 3D-audiotour door je hersenen. Het is het eerste museum tussen je oren. De tour begint in de grote hersenen en eindigt bij de hersenstam. Voor de allerbeste beleving luister je de tour via een koptelefoon of oortjes. Maar let op: deze tour is niet geschikt voor mensen die last hebben van overprikkeling.

Reiskostenvergoeding voor mantelzorgers

Veel mantelzorgers hebben te maken met reiskosten. Soms betaalt de gemeente een deel van de kosten. Ook kun je de kosten soms aftrekken bij je belastingaangifte. Ook kun je je naaste vragen of hij je reiskosten wil betalen.

6 tips waarmee je op je reiskosten kunt besparen.

1. Parkeervergunning

Zorg je voor iemand die woont in een gebied waar je betaalt moet parkeren? Dan krijgt je misschien een parkeervergunning. Informeer bij de gemeente van je zorgvrager

2. Ov-begeleiderskaart

Een luisterend oor

Hersenletsel opgelopen en weer thuis na ziekenhuis en revalidatie.

Tja, en dan staat je leven letterlijk en figuurlijk op z’n kop.

En hoe nu verder? Met praktische zaken, hoe om te gaan met je veranderde leven en de mensen om je heen.

Behoefte aan een gesprek of vragen, je verhaal vertellen of je hart luchten?

Bel Josje Gorgels, ervaringsdeskundige en ambulant begeleider Hersenletsel.nl regio Gelderland.

Telefoonnummer: 06 18 13 36 41

8e werkconferentie (webinar) van de CVA/NAH keten Arnhem Wie is de patient?

De CVA/NAH keten Arnhem e.o. organiseert op woensdag 6 oktober 2021, voor de professionals in de keten, de 8e werkconferentie (webinar) en het thema is 'Wie is de patient?'

1 van de sprekers is Lies Bonsang, regio-ondersteuner bij de patientenvereniging Hersenletsel.nl. Lies gaat een en ander vertellen over de patientenvereniging Hersenletsel.nl en het clientperspectief. Liesbeth Prikken, ambassadeur van Hersenletsel.nl, zal haar eigen ervaringsverhaal als client presenteren.

Voor meer informatie over het programma en om u aan te melden zie de bijgevoegde flyer

GEZOCHT: mensen met ambitie om ambassadeur te worden

De patiëntenvereniging Hersenletsel.nl heeft besloten om in november te starten met een ambassadeurstraining in of in de omgeving van Deventer. Deze ambassadeurstraining is bedoeld voor inwoners van Gelderland en Overijssel die getroffen zijn door Niet-aangeboren Hersenletsel en hun mantelzorgers.

Op verhaal komen tijdens de NAH-inloopochtend in Velp

De patientenvereniging Hersenletsel.nl regio Gelderland start op woensdag 15 september met een maandelijkse NAH-inloopochtend in Velp voor inwoners met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).