Home

Slechts 10% van de Nederlanders die hersenletsel oploopt komt in aanmerking voor specialistische revalidatie!

Er moet een Deltaplan voor hersenletselzorg komen: steun.hersenletsel.nl


Hersenletsel zet levens op hun kop

bekijk de video


Niet aangeboren hersenletsel verandert uw leven compleet. De vereniging Hersenletsel.nl is er voor u, om kennis over en het begrip voor hersenletsel te vergroten. Wij helpen u de draad weer op te pakken, meer te weten te komen over uw hersenletsel en de consequenties en ook daarover in contact te komen met anderen. Daarnaast werken we samen met partners in gezondheidszorg, mantelzorg en beleid om de zorg, ondersteuning en de maatschappelijke aandacht meer op uw wensen en mogelijkheden af te stemmen. Doe mee en help ons de zorg voor mensen met hersenletsel te verbeteren.

Klik hier om lid te worden

Producten bestellen via de Webshop

U kunt in de webshop producten bestellen en gratis folders downloaden. Leden kunnen kortingen krijgen door bij de welkomstpagina de ingang te kiezen voor leden (getroffenen en/of hun naasten met lidmaatschap) of voor professionele leden (zorgverleners, begeleiders of andere professionals met een lidmaatschap).

Klik hier om naar de webshop te gaan

Slechts 10% van de Nederlanders die hersenletsel oploopt komt in aanmerking voor specialistische revalidatie!

steun.hersenletsel.nl

Er moet een Deltaplan voor hersenletselzorg komen: steun.hersenletsel.nl

Actieplan voor beroerte in Europa

Bestuurslid André de Rosa Spierings en directeur Monique Lindhout hebben namens Hersenletsel.nl en SAFE meegeschreven aan het ‘Actieplan voor beroerte in Europa’. De concepttekst is nu klaar (alleen beschikbaar in het Engels). Iedereen die betrokken is bij de zorg voor CVA wordt nu uitgenodigd de teksten te lezen en van commentaar te voorzien. Dat kan tot 11 maart door op onderstaande link te klikken. 

Tijdens een werkconferentie in München (21-23 maart) wordt al het commentaar verwerkt en wordt de definitieve tekst vastgesteld.

www.safestroke.eu

Scholingsprogramma MSR 2018 van Revalidatie Nederland

In 2018 organiseert Revalidatie Nederland voor haar stakeholders een scholingsprogramma met vier bijeenkomsten over medisch specialistische revalidatiezorg. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Klik hier voor meer informatie.

Mijn Hersenletsel

Via Mijn hersenletsel kunt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven.

Klik hier om in te loggen

Symposium 'Het Venijn zit in de staart' voor professionals in de zorg

Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 2018

Lang niet iedereen die lid is van een patiëntenvereniging, of dat wil worden, weet dat veel zorgverzekeraars de kosten voor dat lidmaatschap helemaal of deels vergoeden. Dat is jammer, want het bespaart mensen extra kosten. Bovendien kan het mensen die twijfelen lid te worden van een vereniging over de streep trekken. Hersenletsel.nl is lid van Ieder(in). Het is mogelijk, dat uw zorgverzekeraar (een deel) van het contributiegeld vergoedt.

Voor meer informatie zie: www.iederin.nl/nieuws/ of www.scch.nl/vergoeding-lidmaatschap-patientenvereniging-2018

ALV stelt nieuw meerjarenplan vast

Tijdens de ALV van 24 november jl is het nieuwe meerjarenplan 2018 - 2022 vastgesteld. Langzamerhand komt onze vereniging nadrukkelijker op de kaart bij de politiek, de zorgaanbieders, de zorgverzekeraars en de wetenschap. Steeds vaker wordt de vereniging gezien als het aanspreekpunt vanuit het perspectief van getroffenen en hun naasten. De komende jaren staan mensen met hersenletsel en hun naasten centraal: die willen we versterken, zodat ze ondanks hun beperkingen ten volle kunnen meedoen in de maatschappij. Het meerjarenplan 2018-2022 geeft aan hoe we dat willen bereiken.
Klik hier voor het meerjarenplan 2018 - 2022.

WMO Gesprekswijzer

Mailprogramma Afasie leden

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling   NAH TV

Hersenletsel.nl heeft een nieuwe voorzitter

Tijdens de ALV van 24 november jl is Roland De Wolf benoemd als nieuwe voorzitter.

Roland de Wolf (1959) heeft na zijn verpleegkundige opleidingen, management gestudeerd en is ruim 27 jaar als directeur en bestuurder werkzaam geweest in de ouderenzorg Hij is nauw betrokken geweest bij de veranderingen en vernieuwingen in de zorg en heeft hier, middels verschillende projecten die ook wetenschappelijk gevolgd zijn, ook een belangrijke bijdrage aan geleverd. Daarnaast heeft hij brede ervaring als toezichthouder bij verschillende publieke instellingen.

1e grote Europese onderzoek naar beroertes aangeboden aan het Europees Parlement

Op donderdag 11 mei was Monique Lindhout (directeur van Hersenletsel.nl) in Brussel om mede namens Hersenletsel.nl het eerste grote Europese onderzoek naar beroertes aan te bieden aan het Europees Parlement! Het onderzoek heet "Burden of Stroke" en vergelijkt de zorg tussen de Europese landen onderling maar ook hoe de zorg nu is en hoe deze zou moeten zijn. Er blijkt in Nederland nog veel werk nodig voordat de optimale zorg is bereikt! Bijzonder aan dit onderzoek is dat het is uitgevoerd in opdracht van patientenorganisaties, zij werken samen in de organisatie SAFE. Zie: www.safestroke.eu. Kijk voor het rapport op www.strokeeurope.eu.

Lees meer...

Lid worden

Nog geen lid? Schrijft u zich dan hier in en ontvang 4 x per jaar het kwartaalblad Hersenletsel Magazine, toegang tot de ledenomgeving en toegang tot veel andere informatie en regionale bijeenkomsten.

U kunt zich hier inschrijven

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl? Abonneert u zich dan op de nieuwsbrief.

Doneren

U kunt Hersenletsel steunen door direct geld te doneren via supportanddonate.com
Home