Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Over Ons » Werkgroepen » Werkgroep Hemianopsie

Werkgroep Hemianopsie

Sinds 27 januari 2016 heeft Hersenletsel.nl een werkgroep Hemianopsie. Een hemianopsie ontstaat meestal door een beroerte en in een klein deel van de gevallen door een andere vorm van hersenletsel. Bij hemianopsie is niet het gezichtsveld in een oog verminderd, maar in BEIDE ogen. Dat komt doordat de stoornis niet in de ogen, maar in de hersenen zit. Deze 'halfzijdig blindheid' veroorzaakt meestal de nodige problemen bij alledaagse activiteiten.

Wordt u lid of bent u al lid van Hersenletsel.nl en heeft u hemianopsie? Geef dit dan door aan het landelijk bureau (info@hersenletsel.nl), zodat de werkgroep u kan informeren over de activiteiten.

De werkgroep bestaat uit 1 arts die zelf hemianopsie heeft, een therapeute van nah.nl en dr. Douwe Bergsma van de Hemianopsie Stichting. De werkgroep is voornemens om in 2019 een tweede landelijke contactdag voor mensen met hemianopsie te organiseren. De eerste contactdag was in 2017. 

Op dit moment wijst de werkgroep u al graag op de website van de Stichting Hemianopsie www.hemianopsiestichting.nl , de nieuwe folder over hemianopsie en de Facebook pagina van de Hemianopsie Stichting

Via deze pagina op de website www.hersenletsel.nl houdt de werkgroep u van haar activiteiten op de hoogte!