Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Over Ons » Werkgroepen » Werkgroep Hersenletsel on Tour

Werkgroep Hersenletsel on Tour

In 2016 werd ook Hersenletsel on Tour een werkgroep van de vereniging. De leden van deze werkgroep ‘fietsen voor fietsen’ èn voor aandacht voor NAH. Elk jaar wordt er rond de Europese Dag van de Beroerte door Nederland gefietst. De tocht en de feestelijke binnenkomst op de Europese Dag van de Beroerte levert veel aandacht op en een mooi bedrag, waarmee een aantal aangepaste fietsen kan worden aangeschaft, die op diverse plaatsen in het land worden ingezet om mensen met NAH weer in beweging te krijgen.

De werkgroep vergadert 1 x per maand op het landelijk bureau in Velp.

Geschiedenis

Ruim 6 jaar geleden hebben vijftig mensen, waarvan het merendeel getroffen door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), voor het eerst door een deel van Nederland gefietst. Met dit evenement werd aandacht gevraagd voor diverse hersenaandoeningen, bekend als NAH.

In 2016 heeft Hersenletsel on Tour de organisatie van dit evenement weer opgepakt. Enerzijds om permanent de aandacht te vestigen op alle vormen van NAH en de gevolgen voor getroffenen en hun naasten. Anderzijds omdat in beweging komen en blijven voor mensen met NAH van groot belang is!
Na 2 geslaagde edities in 2016 en 2017 is besloten dit evenement jaarlijks, in wisselende provincies, te herhalen. Op deze manier hoopt de werkgroep, naast de nodige (media)aandacht, nieuwe revalidatie fiets- en loopmiddelen bijeen te fietsen. Daarbij worden elk jaar revalidatiecentra en ziekenhuizen als etappe- en/of overnachtingsplaats aangedaan, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt.

Een videocompilatie van de Tour van 2016 met Leontien van Moorsel: Bekijk de videocompilatie 

Fiets mee!

Elk jaar fietsen we met een groep van ongeveer 30 personen gedurende 6 dagen door prachtige Nederlandse landschappen. In 2019 fietsen we in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant (het westelijk deel). Voor maar € 30,- kan je een dag met ons meefietsen, krijg je een mooi t-shirt en maak je ook nog eens kans om een prachtige nieuwe fiets te winnen. Van de opbrengsten van deze fietstocht worden fietsen gekocht voor lotgenoten met hersenletsel. Per dag fietsen we ongeveer 50 km, je kan meefietsen op je eigen fiets of samen met een van onze begeleiders plaatsnemen op een duofiets. Ook kan er eventueel een 3 wielige ligfiets geregeld worden.

Meer informatie & contact

Sebastiaan van Dijk

email: info@hersenletselontour.nl

tel: 06 29090489
 

Diane van der Struijk

email: dianevanderstruijk@hetnet.nl

tel: 06 38343924

 

Hersenletsel on Tour heeft een eigen Facebook pagina: https://www.facebook.com/hersenletselontour/