Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Verslag jongerenweekend in Spier

Verslag jongerenweekend in Spier

Thema: Waardevol of vol waarde

Een aantal maanden geleden heb ik, Nicollet Moesker, mij aangemeld voor het jongerenweekend van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. U leest op deze pagina een kort verslag hiervan.

Eindelijk is het dan zover. Ik ga voor de eerste keer naar het jongerenweekend! Ik heb nog geen idee wat ik ervan kan verwachten.

Vrijdagavond worden we hartelijk ontvangen door Geke en Jennette, de organisatoren van het weekend. Wanneer iedereen aangekomen is, maken we kennis met elkaar en met het thema. We krijgen uitleg over het programma door Jan, één van de trainers. Nadien verdeelt iedereen zich in groepjes om nog wat te kletsen en om kennis met elkaar te maken.

Op de tweede dag, na het ontbijt, maken we kennis met Mia, onze trainer van die dag. We gaan beginnen om in groepjes te verwoorden wat de waarden van de groep zijn. De bespreking hiervan gebeurt met een lach en een traan, maar ook met veel humor. Eén van de deelnemers vermeldt dat zij regelmatig wordt overgeslagen bij een balie als zij in de rolstoel zit en haar man erachter staat. Als zij wat vraagt, wordt het woord vervolgens regelmatig tot haar man gericht. Ze vertelt dat zij zich dan ook maar gaat gedragen als een kind en om een lolly vraagt. Dit leidt tot hilariteit binnen de groep. Met deze waarden gaan we verder gedurende het weekend, dat voorbij vloog. Na het maken van de groepsfoto gaan we nog met elkaar lunchen en dan is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan.

Het is prachtig om te zien en vooral ook om te ervaren hoe mooi het is om in een groep met gelijkgestemden te verkeren. Bovendien is het heerlijk om ervaringen te delen en samen te spreken over persoonlijke onderwerpen die ons bezighouden. En wat een warmte heb ik ervaren in de groep! Door de sfeer, maar ook door middel van het praten met elkaar bij de openhaard. Ook het praten aan de tafel in een wat rustiger setting en de gesprekken met mijn kamergenote hebben mij veel gebracht en zijn heel waardevol geweest voor mij. Er zijn nieuwe contacten gelegd.

Ik vond het een zeer vermoeiend, intens weekend, maar het voelde voor mij als een warm bad. Ik wil nogmaals de organisatoren Geke en Jennette hartelijk bedanken voor het organiseren van dit prachtige weekend. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij. En elke dag is een nieuwe dag. En zo is het!

Jongerenweekend Spier