Home

Slechts 10% van de Nederlanders die hersenletsel oploopt komt in aanmerking voor specialistische revalidatie!

Er moet een Deltaplan voor hersenletselzorg komen: steun.hersenletsel.nl

Oproepen

Uitleg van deze rubriek

In deze rubriek kunnen allerlei oproepen worden geplaatst, bij voorbeeld voor het leggen van contact met lotgenoten of het samen ondernemen van activiteiten. Hersenletsel.nl behoudt zich het recht voor om oproepen die niet passen binnen de doelstellingen, niet te plaatsen. Hersenletsel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de geplaatste teksten. Ingestuurde teksten kunnen te allen tijde door ons (tekstueel) worden aangepast. Oproepen worden 3 maanden na plaatsing automatisch verwijderd. Oproepen kunnen ingestuurd worden aan info@hersenletsel.nl onder vermelding van 'oproep'.

Gezocht: CVA-patiënten die mee willen werken aan een (digitale) enquête

Momenteel werk ik (Maarten Meelkop) aan de ontwikkeling van een nieuw, draagbaar apparaat waarmee, real time, een beroerte kan worden opgemerkt. Ik ben er van overtuigd dat vooral patiënten die eerder een TIA of beroerte gehad hebben, veel aan dit apparaat kunnen hebben. Het voorkomt geen beroerte, maar stelt patiënten wel in staat om snel hulp te zoeken waardoor de kans op herstel vergroot wordt. Het is natuurlijk wel belangrijk wat patiënten die zelf een CVA ervaren hebben, van dit idee vinden!
Daarom ben ik op zoek naar personen die een CVA hebben gehad om mee te werken aan een (digitale) enquête. De resultaten van dit onderzoek kunnen mij in staat stellen om sneller en beter een product te ontwikkelen en beschikbaar te maken.
Heeft u interesse of vragen, stuur dan een email naar maartenmeelkop@gmail.com.
Ik stuur u dan het enquête formulier per email toe. 

Gezocht : mensen met NAH waarbij het herstel erg langzaam vordert

Wij (Janny en Will Aniba) zoeken contact met mensen die na een hersenbloeding (waarbij operatief ingrijpen noodzakelijk  was) rechtszijdig verlamd zijn geraakt en bij wie het lichamelijk herstel millimeter voor millimeter en dan nog slechts langzaam vordert. Janny heeft in maart 2015 een hersenbloeding gehad en beschikt over haar volledige geheugen. Het praten gaat ook goed, zij het zachtjes en rustig. Na 4 maanden revalidatie na het gebeuren waren we uitbehandeld, revalidatie kon niets meer voor ons doen. Toch zijn we  zelf samen met de fysiotherapeut aan de gang gebleven. Graag willen wij onze ervaringen en verwachtingen met lotgenoten uitwisselen. Een reactie kan gestuurd worden naar Janny en Will met email: will.aniba@ziggo.nl  

Gezocht: Mensen die na een hartstilstand in coma hebben gelegen, of die partner zijn (of waren) van iemand die dat is overkomen

Aan de Universiteit Twente werken medisch-technische onderzoekers aan nieuwe technieken om beter en sneller prognoses te kunnen stellen bij patiënten die na hartstilstand in coma liggen. Zulke technieken brengen lastige vragen met zich mee. Bijvoorbeeld: Hoe wenselijk is een snelle prognose? Mag je op grond daarvan besluiten de behandeling te beëindigen, en zo ja, wie moet daarover beslissen? Ook naar deze en verwante vragen doen we onderzoek. 

We hebben een klankbordgroep ingesteld van mensen die willen meedenken over de opzet en richting van het onderzoek. Voor deze klankbordgroep zijn we op zoek naar ex-patiënten die zelf na hartstilstand in coma hebben gelegen. Ook als u familie bent of was van iemand die dat is overkomen, stellen we uw deelname op prijs. Deelname aan de klankbordgroep houdt in dat u minstens 1 x per jaar met de andere leden bijeenkomt (in het midden van het land) om de voortgang van het onderzoeksproject te bespreken. Eventueel kunnen we u ook tussentijds raadplegen, via mail of telefonisch. 

Als u geïnteresseerd bent of eerst nog vragen wilt stellen, neemt u dan contact op met dr. Marianne Boenink (projectleider), via m.boenink@utwente.nl.

Gezocht : een persoon die een CVA heeft gehad

Beste lezer, Wij (Rachel en Lucie) zijn leerlingen van het ROC Midden Nederland en wij leren voor doktersassistente. Voor een opdracht van school moeten wij een interview houden met een persoon die een CVA heeft gehad. Deze persoon moet ingeschreven staan bij een patiëntenvereniging. Wij hebben een aantal vragen opgesteld. Deze vragen versturen wij via de mail. De antwoorden mogen dan ook terug gemaild worden. Uw antwoorden zullen vertrouwelijk gebruikt worden en in het verslag gebruiken wij geen namen. Wilt u reageren? Dat kan via: 510457@edu.rocmn.nl

Gezocht: vrouwen tussen de 40-55 jaar die een herseninfarct hebben gehad

De CREW studie doet in opdracht van de Hartstichting onderzoek naar hart- en vaatziekten bij jonge vrouwen. Hiervoor maken we een MRI scan van de hersenen en het hart en doen we een huiddoorbloedingstest met lauw water op de onderarm en een bloedafname. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het LUMC in Leiden. Voor de CREW studie zijn we op zoek naar deelnemers. U komt in aanmerking voor het onderzoek als u een vrouw bent tussen de 40-55 jaar en u een herseninfarct (tekort aan bloedtoevoer naar een gedeelte van hersenen) heeft gehad.
Voldoet u aan deze punten en wilt u meer weten over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen via CREW@lumc.nl.

Home Zorg en hulpOproepen