Home

Oproepen

Uitleg van deze rubriek

In deze rubriek kunnen allerlei oproepen worden geplaatst, bij voorbeeld voor het leggen van contact met lotgenoten of het samen ondernemen van activiteiten. Hersenletsel.nl behoudt zich het recht voor om oproepen die niet passen binnen de doelstellingen, niet te plaatsen. Hersenletsel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de geplaatste teksten. Ingestuurde teksten kunnen te allen tijde door ons (tekstueel) worden aangepast. Oproepen worden 3 maanden na plaatsing automatisch verwijderd. Oproepen kunnen ingestuurd worden aan info@hersenletsel.nl onder vermelding van 'oproep'.

Gezocht : een persoon die een CVA heeft gehad

Beste lezer, Wij (Rachel en Lucie) zijn leerlingen van het ROC Midden Nederland en wij leren voor doktersassistente. Voor een opdracht van school moeten wij een interview houden met een persoon die een CVA heeft gehad. Deze persoon moet ingeschreven staan bij een patiëntenvereniging. Wij hebben een aantal vragen opgesteld. Deze vragen versturen wij via de mail. De antwoorden mogen dan ook terug gemaild worden. Uw antwoorden zullen vertrouwelijk gebruikt worden en in het verslag gebruiken wij geen namen. Wilt u reageren? Dat kan via: 510457@edu.rocmn.nl

Gezocht: vrouwen tussen de 40-55 jaar die een herseninfarct hebben gehad

De CREW studie doet in opdracht van de Hartstichting onderzoek naar hart- en vaatziekten bij jonge vrouwen. Hiervoor maken we een MRI scan van de hersenen en het hart en doen we een huiddoorbloedingstest met lauw water op de onderarm en een bloedafname. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het LUMC in Leiden. Voor de CREW studie zijn we op zoek naar deelnemers. U komt in aanmerking voor het onderzoek als u een vrouw bent tussen de 40-55 jaar en u een herseninfarct (tekort aan bloedtoevoer naar een gedeelte van hersenen) heeft gehad.
Voldoet u aan deze punten en wilt u meer weten over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen via CREW@lumc.nl.

Enthousiaste afstudeerders zoeken patiënten, ervaringsdeskundigen of mantelzorgers met ervaring met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en gedragsproblematiek!

Vanuit het Deventer Ziekenhuis onderzoeken wij aan welke voorwaarden een geschikte voorziening voor NAH-patiënten met zowel gedragsproblematiek als lichamelijke problematiek moet voldoen. Met 'gedragsproblematiek' doelen wij hier op zowel cognitieve problemen, psychiatrische problemen en gedragsveranderingen. Voorbeelden van cognitieve problemen zijn problemen met concentratie, geheugen of informatieverwerking. Met gedragsverandering bedoelen we dat iemand bijvoorbeeld na NAH heel agressief of impulsief is geworden.

Voor dit onderzoek hebben wij informatie nodig over de behoeftes en wensen van deze patiënten. Daarom zouden wij graag in gesprek gaan met patiënten, mantelzorgers en/of andere nauwbetrokkenen. Bent u iemand of kent u iemand met NAH en gedragsproblematiek? Zou u een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de zorg voor NAH-patiënten? Dan kunt u contact met ons opnemen via de mail: c.j.rozema@student.utwente.nl.

Uw bijdrage wordt enorm gewaardeerd! 
Bij vragen of als u meer informatie wilt, kunt u mailen naar: c.j.rozema@student.utwente.nl 

Home Zorg en hulpOproepen