Home

Slechts 10% van de Nederlanders die hersenletsel oploopt komt in aanmerking voor specialistische revalidatie!

Er moet een Deltaplan voor hersenletselzorg komen: steun.hersenletsel.nl

Oproepen

Uitleg van deze rubriek

In deze rubriek kunnen allerlei oproepen worden geplaatst, bij voorbeeld voor het leggen van contact met lotgenoten of het samen ondernemen van activiteiten. Om een oproepje te kunnen plaatsen dient men lid te zijn van Hersenletsel.nl. Hersenletsel.nl behoudt zich het recht voor om oproepen die niet passen binnen de doelstellingen, niet te plaatsen. Hersenletsel.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de geplaatste teksten. Ingestuurde teksten kunnen te allen tijde door ons (tekstueel) worden aangepast. Oproepen worden 3 maanden na plaatsing automatisch verwijderd. Oproepen kunnen ingestuurd worden aan info@hersenletsel.nl onder vermelding van 'oproep'.

Oproep vragenlijst CVA/beroerte

Heb jij of je naaste een CVA/beroerte (hersenbloeding, herseninfarct en/of TIA) gehad? Dan nodigen Harteraad en Hersenletsel.nl je uit om deze vragenlijst in te vullen. Het doel hiervan is om in beeld te brengen welke knelpunten mensen die een CVA hebben gehad en hun naasten in de zorg ervaren. En dat kunnen we natuurlijk niet zonder jou en anderen. Je hebt niet alleen met zorgverleners en zorg te maken maar bijvoorbeeld ook met je naasten, de gemeente, je werkgever etc. Maar in deze vragenlijst en ook de groepsgesprekken die hieraan vooraf zijn gegaan, focussen we op hoe de zorg beter kan.

In de vragenlijst leggen we je een lijst van onderwerpen voor waarvan wij weten dat die belangrijk zijn in de zorg voor CVA-patiënten. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking tussen zorgverleners en hulp bij goed gebruiken van medicijnen. Bij elk onderwerp vragen we je om aan te geven of het bij jou goed gegaan is of dat er mogelijkheden zijn voor verbetering. Uiteraard krijg je ook de mogelijkheid om aanvullingen te doen. Doe je mee? Vul de vragenlijst dan voor 1 juli in op http://vragenlijst.dezorgvraag.nl/beroerte

Wat doen we met de resultaten? 
De antwoorden die je geeft worden anoniem en vertrouwelijk verwerkt. De verzamelde knelpunten zullen we samenvatten in zogenoemde kwaliteitscriteria. Deze kwaliteitscriteria zijn onze munitie om aan te kunnen geven wat voor patiënten belangrijk is in de zorg. Voor goede regels en informatie in de zorg, zodat uiteindelijk patiënten zo goed mogelijk  en op hun eigen manier kunnen leven. Binnenkort start de herziening van de richtlijn CVA. In deze richtlijn maken zorgverleners afspraken met elkaar over de zorg die mensen met een CVA hebben gehad ontvangen. Die afspraken moeten helpen om jullie verbeterpunten aan te pakken.

Heb je vragen of suggesties?
Neem dan contact op met Anne Kors-Walraven (anne.kors@harteraad.nl) of Marlieke Janssen ten Haaf (marlieke.janssen@harteraad.nl)

Gezocht: jonge stellen met NAH

Voor een reeks portretten over jonge Nederlanders met een bijzonder verhaal zoekt BNNVARA een stel van onder de 35 jaar dat te maken heeft met NAH, CVA en/of afasie. Een koppel bij wie de zichtbare en onzichtbare gevolgen groot zijn en waarbij de relatie sterk veranderd is na het verkregen hersenletsel maar die er samen toch voor blijven gaan. Omdat liefde soms moeilijk en prachtig tegelijk kan zijn. Voor meer informatie of contact, mail naar: milou.grefkens@bnnvara.nl.

Home Zorg en hulpOproepen