Dordrecht: Webinar behandel methoden en gevolgen van een beroerte

| Zuid-Holland
logo hersenletsel

Over het voorkomen, herkennen en behandelen van een beroerte organiseert het Albert Schweitzer Ziekenhui een Informatiemarkt en webinar.

 Per dag krijgen in Nederland meer dan 100 mensen een beroerte (CVA). Hoe eerder een beroerte wordt herkend, hoe groter de kans is op herstel.

Informatie over hóe u een beroerte herkent en wat u dan moet doen, vindt u op de informatiemarkt op 10 mei en het webinar op 12 mei van CVA-keten Zuid Holland Zuid.

Tijdens deze voorlichtingsactiviteiten komen ook de nieuwste behandelingen en het verkleinen van de risico’s op een beroerte aan bod. De CVA-keten heeft de activiteiten georganiseerd in het kader van de Europese dag van de beroerte (10 mei).

Informatiemarkt:

De informatiemarkt is op 10 mei van 14:00 tot 16:00 uur in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk.

Verschillende professionals staan klaar om vragen te beantwoorden en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en Stichting MEE zijn aanwezig. U kunt metingen laten uitvoeren, die uw risico op harten vaatziekten in beeld brengen en er is informatie verkrijgbaar over een gezonde leefstijl.

Er is een beperkt aantal bezoekers per uur toegestaan.

Aanmelden kan via http://www.asz.nl/informatiebijeenkomsten.

De informatiemarkt is gratis.

Webinar:

Het Albert Schweitzer ziekenhuis en Rijnmdam Revalidatie verzorgen op 12 mei van 19:00 tot 20:30 uur het webinar Beroerte. Tijdens het webinar bespreekt neuroloog Anouk Rozeman onder meer de behandelmogelijkheden, praat revalidatiearts Bart Zegers over de onzichtbare gevolgen van een beroerte en vertellen twee CVA-verpleegkundigen over vermoeidheid en overprikkeling na een beroerte.

Het webinar vindt gedeeltelijk fysiek plaats.

Daarvoor is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in het auditorium van Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk.

Via http://www.asz.nl/informatiebijeenkomsten kunt u zich voor het webinar aanmelden en aangeven of u fysiek of digitaal aanwezig bent.

Verdere uitleg volgt daarna via de mail