Gastles van Hersenletsel.nl aan hulpverleners Rode Kruis afd. Arnhem

| Gelderland
Gastles van Hersenletsel.nl aan hulpverleners Rode Kruis afd. Arnhem

Op 16 november gaat Andrea Brinks samen met ambassadeur Willem Beckers een gastles geven namens Hersenletsel.nl aan en voor de vrijwilligers van het Rode Kruis in Arnhem.

Doel van de gastles is:

  • Hersenletsel.nl Regio Gelderland gaat bij het Rode Kruis in Arnhem voorlichting geven over de Patientenvereniging Hersenletsel.nl.

           *      Wie zijn wij

           *      Wat doen wij

           *      Waarvoor kan je bij ons terecht.

  • Hoe kunnen de vrijwilligers van het Rode Kruis om gaan met NAH-getroffenen.

           *      Hoe om te gaan met mensen die NAH hebben en bij de EHBO-post terecht komen en waarvan niet te zien is dat zij NAH hebben of aangeven dat zij NAH hebben.

           *      Hoe herken je de symptomen als iemand tijdens een festival NAH oploopt: bijvoorbeeld door een klap op het hoofd, door een val, een hersenbloeding of herseninfarct en hoe dan te handelen.

           *      Hoe om te gaan met mensen met NAH die tijdens een festival onwel worden door bijvoorbeeld overprikkeling en zijn/haar eigen ervaring m.b.t. tot het oplopen van hersenletsel tijdens een festival.

          *      Hoe is de hulpverlening op gang gekomen en wat er goed of niet goed is gegaan.

Verder vertelt Willem zijn ervaringsverhaal: over zijn hersenbloeding gekregen in augustus 2015  tijdens een festival in Lisse.

En wat zou het mooi zijn dat er binnen het hele Rode Kruis in Nederland meer aandacht komt voor NAH. Dat vrijwilligers sneller iemand met NAH herkennen en daar mee weten om te gaan tijdens de hulpverlening. De ambassadeurs van de patientenvereniging kunnen hier zeker een bijdrage aan leveren door gastlessen te geven.

Wilt u meer informatie over de ambassadeurs van Hersenletsel.nl? Neem dan een kijkje op

Wilt u een gastles of presentaties organiseren over de patientenvereniging Hersenletsel.nl en of het ervaringsverhaal horen van één van onze ambassadeurs en of meer weten over de gevolgen en impact van NAH in het dagelijks leven? Neem dan contact op met Lies Bonsang, regio-ondersteuner bij Hersenletsel.nl door een mailtje te sturen naar regioondesteuner@hersenletsel.nl of telefonisch contact opnemen kan ook 06-15091924.