Op zaterdag 19 november organiseert de hersentumor contactgroep van patiëntenvereniging hersenletsel.nl in Maarn zowel een dag die is bedoeld voor mensen met een hersentumor, hun direct betrokkenen en overige geïnteresseerden en een bijeenkomst voor nabestaanden van mensen met een hersentumor.
U bent van harte welkom om 1 van de bijeenkomsten bij te wonen.
Ochtend programma voor mensen met een hersentumor, hun direct betrokkenen en overige geïnteresseerden:
Presentatie door Neuropsycholoog dr. Karin Gehring en Neuropsycholoog Iris Bras, MSc. Karin Gehring is werkzaam als senior onderzoeker en is gespecialiseerd in (onderzoek naar) kwaliteit van leven bij hersentumorpatiënten. Iris Bras is promovendus. Zij werken beiden op de afdeling Neurochirurgie van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis en zijn ook verbonden aan het departement Cognitieve Neuropsychologie van Tilburg University.
Onderwerp van de presentatie is:
Hoe spelen persoonlijke doelen een rol in bij het nemen van een behandelbeslissing?
Mensen hebben persoonlijke doelen in het leven, zoals bijvoorbeeld: blijven werken, een hobby uitoefenen of oppassen op de kleinkinderen. Deze doelen worden nog te weinig besproken in de spreekkamer van de dokter. Daardoor worden ze ook niet meegenomen in beslissingen over de behandeling van een hersentumor. De juiste behandeling past niet alleen bij de hersentumor, maar ook bij de achtergrond, persoonlijke doelen en symptomen van de patiënt. Wij onderzoeken hoe persoonlijke doelen van patiënten met een hersentumor vaker meegenomen kunnen worden bij gezamenlijke besluitvorming en vertellen jullie hier graag meer over. https://www.etz.nl/Over-ETZ/Thema/TZO/KI-en-persoonlijke-doelen-bij-hersentumoren
Voor diegene die niet naar Maarn kunnen/willen komen is er een mogelijkheid de bijeenkomst voor mensen met een hersentumor en betrokkenen online via een live stream te volgen vanaf 11:00 uur in onze besloten Facebookgroep hersentumor contactgroep.
Ochtend programma voor nabestaanden van mensen met een hersentumor:
Presentatie door John de Bruin en André Bulens
Kijken door beslagen glas.
John heeft als nabestaande en bestuurslid van de hersentumor contactgroep zelf ervaren wat het is hoe om te gaan met verschillende vormen van rouw. André ondersteunt als trainer, coach en begeleider mensen individueel en in groepsverband om na een ingrijpende gebeurtenis te herstellen en weer grip te krijgen op het eigen leven. Tijdens de presentatie zullen André en John ook vanuit hun eigen ervaring van diep verlies het gesprek over rouwen op interactieve wijze vormgeven.
Motto van het gesprek zal zijn: achter rouw zet je geen punt, het verweeft zich in je levensverhaal!
Na een gezamenlijke lunch beiden we de mogelijkheid om in gespreksgroepen even bij- en na te praten. Per bijeenkomst zijn er verschillende gespreksgroepen. Na de gespreksgroepen sluiten we af met een drankje!
Aanmelden kan i.v.m. de logistiek tot 12 november via hersentumor-contactgroep@hersenletsel.nl.
Wilt u daarbij uitdrukkelijk vermelden voor welke bijeenkomst u komt, met hoeveel personen u komt, of u wilt deelnemen aan de lunch en/of de gespreksgroepen ?
Wanneer er specifieke dieetwensen zijn voor de lunch, dan horen we het graag!
Programma:
10:30 – 11:00 Ontvangst met koffie/thee in de ontvangstruimte
11:00 – 11:05 Opening in de zalen
Bijeenkomst mensen met een hersentumor, betrokkenen en andere geinteresseerden:
11:05 – 12:30 Presentatie door Neuropsycholoog dr. Karin Gehring en Neuropsycholoog Iris Bras, MSc.
Bijeenkomst nabestaanden:
11:05 – 12:30 Presentatie door John de Bruin en André Bulens.
12:30 – 13:30 Gezamenlijke lunch
13:30 – 16:00 Gespreksgroep(en) voor:
1. Getroffenen
2. Direct betrokkenen
3. Gemengde groep (getroffenen en direct betrokkenen, bij voldoende belangstelling)
4. Nabestaanden
16:00 – 16.30 Frisdrank en sluiting.
Routebeschrijving: