Lotgenotencontact en informatievoorziening voor mensen met een hersentumor en hun naasten 4 mei 2024 in Maarn

| Hersentumor contactgroep
logo hersenletsel

Deze zaterdag organiseren we weer een landelijke bijeenkomst voor lotgenoten met een hersentumor, hun naasten en andere belangstellenden. Voor informatievoorziening en lotgenotencontact.

In Dorpshuis de Twee Marken (https://www.detweemarken.nl/route/) heten we u vanaf 10:30 uur welkom met een kop koffie of thee. Om 11:00 uur is er een lezing van een professioneel deskundige over de behandeling van mensen met een hersentumor of andere onderwerpen die relevant zijn voor lotgenoten met een hersentumor en hun naasten b.v. Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Seksualiteit en intimiteit. Lotgenoten en betrokkenen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn, kunnen de presentatie on line bijwonen via een livestream in onze besloten Facebook groep: hersentumor contactgroep .

Na een gezamenlijke lunch is er gelegenheid om na te praten in de gespreksgroepen. De gesprekken in een sfeer van herkenning en erkenning worden altijd heel erg gewaardeerd. We hebben aparte groepen voor lotgenoten met een hersentumor en naasten, omdat zij ieder geconfronteerd worden met hun eigen dilemma’s.

We sluiten af met een drankje.

Het is altijd mogelijk om alleen het ochtend- of middag gedeelte bij te wonen.

Anoek Bloemberg van Professionals in NAH zal een presentatie geven over Ambulante NAH begeleiding voor mensen met een hersentumor en hun naasten.

Anoek is Pedagoog en Begeleidingskundige. Daarnaast werkt ze sinds 9 jaar samen met mensen met een niet aangeboren hersenletsel en is ze sinds 1 januari van dit jaar mede-eigenaar en directeur (Portefeuille Educatie en & Professionalisering) van Professionals in NAH. Ze  richt zich op de kwaliteit van de uitvoering van de visie en missie van haar organisatie waarin ze mensen willen bijstaan, en op basis van hun eigen regie samenwerken om het welbevinden waar mogelijk te vergroten door het bieden van betrokken en compassievolle begeleiding. Wat betreft de inhoud van de lezing zal het in eerste instantie gaan over, de begeleiding die zij bieden.

Het programma
10:30 – 11:00 Ontvangst met koffie/thee
11:00 – 11:05 Opening in de zaal
11:05 – 12:30 Presentatie door Anoek
12:30 – 13:30 Gezamenlijke lunch
13:30 – 16:00 Gespreksgroep(en) voor:

1. Getroffenen
2. Direct betrokkenen
3. Gemengde groep (getroffenen en direct betrokkenen, bij voldoende belangstelling)

16:00 – 16.30 Frisdrank en sluiting.

Als eigen bijdrage vragen we aan leden 7,50 Euro en aan niet-leden 10,00 Euro. Bij aankomst in Maarn te voldoen.

Aanmelden kan via: hersentumor-contactgroep@hersenletsel.nl

Voor het volgen van de livestream hoef je je niet van tevoren aan te melden en we sturen vooraf geen link.