Lotgenotencontact en informatievoorziening voor mensen met een hersentumor en hun naasten 7 september 2024 in Maarn

7 september 2024
| Hersentumor contactgroep
logo hersenletsel

Deze zaterdag organiseren we als patiëntenorganisatie voor hersentumoren weer een landelijke bijeenkomst voor lotgenoten met een hersentumor, hun naasten en andere belangstellenden. Voor informatievoorziening en lotgenotencontact.

In Dorpshuis de Twee Marken  heten we u vanaf 10:30 uur welkom met een kop koffie of thee. Om 11:00 uur is er een lezing van een professioneel deskundige over de behandeling van mensen met een hersentumor of andere onderwerpen die relevant zijn voor lotgenoten met een hersentumor en hun naasten .

Lotgenoten en betrokkenen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn, kunnen de presentatie on line bijwonen via een livestream in onze besloten Facebook groep: hersentumor contactgroep

Na een gezamenlijke lunch is er gelegenheid om na te praten in de gespreksgroepen. De gesprekken in een sfeer van herkenning en erkenning worden altijd heel erg gewaardeerd. We hebben aparte groepen voor lotgenoten met een hersentumor en naasten, omdat zij ieder geconfronteerd worden met hun eigen dilemma’s.

We sluiten af met een drankje.

Het is altijd mogelijk om alleen het ochtend- of middag gedeelte bij te wonen.

Marjolein Geurts van het Erasmus Medisch Centrum zal dit keer de presentatie geven met als titel:

Medicijn ontwikkeling bij gliomen – moet dat niet anders?

 

Marjolein Geurts is neuroloog en neuro-oncoloog in het Erasmus MC Rotterdam. Zij volgde haar opleiding tot neuroloog in het UMC Utrecht, waar ze in 2017 ook promoveerde. Na afronden van haar promotie heeft ze enige tijd als “research fellow” gewerkt in The James Comprehensive Cancer Center, aan de Ohio State University in Columbus, Ohio, USA. Sinds 2019 is zij verbonden aan het Erasmus MC. Naast de zorg voor neuro-oncologische patiënten besteed ze veel tijd aan wetenschappelijk onderzoek, met als focus: nieuwe systemische behandelingen voor gliomen. Ze is verbonden aan het neuro-oncologie lab van dr. Pim French, lid van het fase I studie-team in het Erasmus MC en als onderzoeker betrokken bij diverse fase I studies naar gliomen. Daarnaast zet ze zich graag in voor (internationale) samenwerking.

Marjolein heeft tijdens de publieksdag hersentumoren 2023 ook een presentatie gegeven.

Het programma
10:30 – 11:00 Ontvangst met koffie/thee
11:00 – 11:05 Opening in de zaal
11:05 – 12:30 Presentatie door professioneel deskundige
12:30 – 13:30 Gezamenlijke lunch
13:30 – 16:00 Gespreksgroep(en) voor:

1. Getroffenen
2. Direct betrokkenen
3. Gemengde groep (getroffenen en direct betrokkenen, bij voldoende belangstelling)

16:00 – 16.30 Frisdrank en sluiting.

Aanmelden kan via: hersentumor-contactgroep@hersenletsel.nl