Lotgenotencontact en informatievoorziening voor mensen met een hersentumor en hun naasten 25 november in Maarn

| Hersentumor contactgroep
logo hersenletsel

Zaterdag 25 november 2023 organiseren we als patiëntenorganisatie voor hersentumoren weer een landelijke bijeenkomst voor lotgenoten met een hersentumor, hun naasten en andere belangstellenden. Voor informatievoorziening en lotgenotencontact.

In Dorpshuis de Twee Marken (https://www.detweemarken.nl/route/) heten we u vanaf 10:30 uur welkom met een kop koffie of thee. Om 11:00 uur is er een lezing van een professioneel deskundige over de behandeling van mensen met een hersentumor of andere onderwerpen die relevant zijn voor lotgenoten met een hersentumor en hun naasten b.v. Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Seksualiteit en intimiteit.  Lotgenoten en betrokkenen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn, kunnen de presentatie on line bijwonen via een livestream in onze besloten Facebook groep: hersentumor contactgroep

Na een gezamenlijke lunch is er gelegenheid om na te praten in de gespreksgroepen.  De gesprekken in een sfeer van herkenning en erkenning worden altijd heel erg gewaardeerd. We hebben aparte groepen voor lotgenoten met een hersentumor en naasten, omdat zij ieder geconfronteerd worden met hun eigen dilemma’s.

We sluiten af met een drankje.

Het is altijd mogelijk om alleen het ochtend- of middag gedeelte bij te wonen.

Jeroen Verheul, neurochirurg ETZ  (https://www.etz.nl/behandelaars/dr-H-B-Verheul) met de aandachtsgebieden  Neuro-oncologie, Schedelbasischirurgie, Gamma Knife-behandelingen en Aangezichtspijn,  is 25 November a.s. onze spreker  en zal meer over de status en ontwikkelingen op zijn vakgebied vertellen.

Het programma

10:30 – 11:00 Ontvangst met koffie/thee
11:00 – 11:05 Opening in de zaal
11:05 – 12:30 Presentatie door Jeroen Verheul

Jeroen is al sinds 2001 Neurochirurg in het ETZ Tilburg. Jeroen zal tijdens zijn presentatie uitleg geven over de behandeling van de verschillende soorten hersentumoren, inclusief de uitzaaiingen in het hoofd van kanker elders in het lichaam, met Gamma Knife bestraling.

12:30 – 13:30 Gezamenlijke lunch
13:30 – 16:00 Gespreksgroep(en) voor:

1. Getroffenen
2. Direct betrokkenen
3. Gemengde groep (getroffenen en direct betrokkenen, bij voldoende belangstelling)

16:00 – 16.30 Frisdrank en sluiting.

 

Aanmelden kan via: hersentumor-contactgroep@hersenletsel.nl