Pieterpad wandelen, fietsen of steppen 2022

| Landelijk
Pieterpad wandelen, fietsen of steppen 2022

Op zondag 25 september 2022 hopen zoveel mogelijk wandelaars, fietsers en steppers een deel van het Pieterpad of Fietserpad af te leggen voor het goede doel. Met deze sportieve actie zamelen de deelnemers, alleen of in een team, geld in voor twee goede doelen: Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en het Hersentumorfonds.

Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is in totaal 498 kilometer lang. Het Fietserpad loopt parallel aan het Pieterpad.Iedereen die op 25 september wil meedoen kan zijn of haar eigen etappe kiezen. Voor wandelaars, fietsers en steppers die elkaar willen ontmoeten wordt er in ieder geval een centrale finish locatie geregeld in Vorden en Groesbeek. Later worden er nog meerdere finish locaties bekend gemaakt op de site van de organisatie.

De organisatie zet een aantal etappes uit (te vinden op deze website) die allemaal eindigen in de centrale eindlocatie. Maar je kunt helemaal zelf bepalen welk gedeelte van het Pieterpad je die dag voor het goede doel wilt lopen, fietsen of wandelen.

Voor wie wel meedoet, maar niet in de buurt van de eindlocaties woont, is er gelegenheid om tijdens de dag via sociale media met elkaar in contact te zijn.

Meedoen als team, hoe werkt dat?

Een team bestaat uit een aantal deelnemers dat je zelf kunt bepalen. Hoe ver iedereen van de gekozen etappe gaat steppen, fietsen of wandelen bepaalt het team zelf.
Twee voorbeelden:
• Team Janssen (8 deelnemers) doet de etappe van Groningen naar Zuidlaren (21km). Als alle 8 deelnemers ervaren steppers of fietsers zijn, willen zij misschien allemaal de volledige afstand van 21 km steppen of fietsen. Maar zij mogen de afstand ook verdelen, bijvoorbeeld door 4 deelnemers de eerste 10 km te laten fietsen of steppen en 4 deelnemers de laatste 11 km.
• Team Smit (4 deelnemers) doet de etappe van Winsum naar Groningen (19 km). Stel dat 2 deelnemers willen fietsen en 2 willen wandelen. Dat is geen enkel probleem. Je kunt onderling afspreken wie wat doet en over welke afstand.

Het inschrijfgeld bedraagt € 20,00 per deelnemer. Dat bedrag wordt gebruikt als dekking voor de organisatiekosten. Alles wat er overblijft wordt verdeeld tussen patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en het Hersentumorfonds.

Let op: voor die € 20,00 krijg je ook een t-shirt met de logo’s van beide goede doelen erop, waarin je die dag kunt meedoen.

Inschrijven kan via de website van de organisatie.

Daarnaast moet elke deelnemer of elk team zich laten sponsoren. Het is de bedoeling dat per persoon minimaal € 30,00 aan sponsoring wordt opgehaald. Een team van 4 personen moet dus minimaal € 120,00 aan sponsoring binnenhalen. Tips over hoe je dat het beste kunt doen staan op de website. Je kunt een eigen sponsoractie aanmaken op het donatieplatform van Hersenletsel.nl.

Lees alle informatie en hoe aan te melden.