Rotterdam IJsselmonde : ‘Altijd en Overal’ – een voorstelling over hersenletsel en herstel

| Zuid-Holland
Rotterdam IJsselmonde : ‘Altijd en Overal’ – een voorstelling over hersenletsel en herstel

*De voostelling op zondagmiddag 12 november 2023 om 14.00u is UITVERKOCHT*

Theatergroep Hersenkronkels kondigt de première aan van de nieuwe voorstelling ‘Altijd & Overal’ op zaterdag 4 november in het Podium Islemunda. Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is een ingrijpende aandoening die een aanzienlijke impact heeft op de mensen die het overkomt en hun omgeving. Theatergroep Hersenkronkels laat op verrassende wijze de (on)zichtbare gevolgen van NAH zien aan het publiek.

Een theatrale reis langs rouw en acceptatie

In ‘Altijd & Overal’ onderzoeken de spelers de emotionele impact van hersenletsel en nemen het publiek mee op een aangrijpende reis van rouw en acceptatie waarin humor en emotionele momenten elkaar afwisselen. Gebaseerd op persoonlijke verhalen laat ‘Altijd en Overal’ zien hoe het leven verandert wanneer je hersenletsel oploopt. Je kunt het vergelijken met een rouwproces: je neemt afscheid van wat is geweest en leert leven met een nieuwe realiteit. Alleen is dit een reis die nooit eindigt want hersenletsel is er altijd en overal.

Een boodschap van veerkracht

De kracht van ‘Altijd & Overal’ ligt in het vermogen om het publiek op onverwachte wijze te laten voelen, begrijpen en ervaren wat het betekent om te worstelen met het accepteren van een nieuwe realiteit. De voorstelling waarin spel en beweging worden afgewisseld, biedt een boodschap van veerkracht en hoop, waarin we laten zien dat, ondanks de uitdagingen, er altijd mogelijkheden zijn om bij jezelf terug te komen.

Ervaringsdeskundige maker en spelers

Theatergroep Hersenkronkels wordt geleid door projectleider en regisseur Paul Raterman, een gepassioneerde theatermaker en ervaringsdeskundige op het gebied van hersenletsel. Zijn persoonlijke reis en liefde voor theater hebben geleid tot het oprichten van de theatergroep (in 2023 kreeg hij hier de ‘Piebeth Barend Westerbeek award’ voor uitgereikt) en dit ontroerende stuk dat de impact van hersenletsel blootlegt. De spelers vormen een diverse en hechte groep, met leeftijden variërend van 38 tot 72 jaar en verschillende achtergronden. Ze delen hun persoonlijke verhalen en ervaringen met het publiek om zo anderen te inspireren en bewustwording te creëren rondom NAH.

Concept en regie: Paul Raterman Choreografie: Marie-Louise Gilcher Productie en decor: Arjen Slings Fotografie: Miriam van der Hoek Advies: Jolina Wessels Spel: Marianne Hoogkamer, Vincent van Triet of Steven Rosenblad, Maria de Jong van Opstal, Cor Tietema, Marianne Craenen of Monique van der Stoep, Marco Kuijs, Karin Plaizier of Daniëlle Bijl, Djotis Sewradj en Marieke de Buijzer

Met dank aan: Hersenletsel.nl regio ZH, VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, St. Volkskracht, Elise Mathilde fonds

Speeldata: zaterdag 4 november 20:00, zondag 5 november 14:00, zaterdag 11 november 20:00, zondag 12 november 14:00

Locatie: Podium Islemunda, Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam

 

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek onze website: www.theatergroephersenkronkels.nl/reserveringen

Let op, sommige rollen worden gedubbeld. Dus niet iedereen speelt elke voorstelling. Op de website kunt u onder ‘veel gestelde vragen’ terug vinden wie er wanneer speelt!