Rotterdam: Theatervoorstelling ‘Thuis begint het pas’ door theatergroep Hersenkronkels

| Zuid-Holland
Rotterdam: Theatervoorstelling ‘Thuis begint het pas’ door theatergroep Hersenkronkels

Spelers met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) maken in september theater over hun ervaringen.

De nieuwe Rotterdamse ‘Theatergroep Hersenkronkels’ speelt in september vier voorstellingen in de theaterzaal van lokaal cultuurcentrum Het Klooster aan het Afrikaanderplein in Rotterdam. Daarbij laat het de onzichtbare gevolgen van NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) zien aan het publiek. De spelers en regisseur hebben allemaal een vorm van NAH.

Eerder maakte zij in vier weken een korte presentatie, enkele reacties: ‘Ik heb genoten van wat jullie hebben laten zien in zo’n korte repetitietijd’. ‘Het plezier spat ervan af’. ‘Mooi om te zien dat moeilijke situaties op een luchtige manier worden gebracht’. ‘Mijn complimenten: Ik verheug me nu al op de voorstelling’.

De voorstelling ‘Thuis begint het pas’ gaat over wat er met je gebeurt nadat je ziekenhuis opname of revalidatie is afgerond. Hoe geef je je leven opnieuw vorm na het oplopen van hersenletsel? Wat kom je tegen en hoe ga je daarmee om? De voorstelling duurt ruim een uur. Na afloop is er een nagesprek waarin het publiek vragen kan stellen aan de spelers. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De voorstelling is een project van Hersenletsel.nl – regio Zuid-Holland.

 

Speeldata ‘Thuis begint het pas’:

Zaterdag 17 september, inloop 19:00 – start voorstelling 20:00 uur

Zondag 18 september, inloop 13:00 – start voorstelling 14:00 uur

Donderdag 22 september, inloop 19:00 – start voorstelling 20:00 uur

Vrijdag 23 september, inloop 19:00 – start voorstelling 20:00 uur

Speellocatie:

Theaterzaal van lokaal cultuurcentrum Het Klooster, Afrikaanderplein 7, 3072 EA, Rotterdam (Zuid)

Kaarten: 7,50 of 5 met korting (leden Hersenletsel.nl/ Rotterdampas/ CJP/ 65+)

Reserveren: http://www.theatergroephersenkronkels.nl/reserveringen, kaarten kunnen online gereserveerd én betaald worden via het kaartverkoopsysteem van de Pleinbioscoop/ st. De Loodsen

Meer informatie? Mail: info@theatergroephersenkronkels.nl of kijk op: http://www.theatergroephersenkronkels.nl

 

Projectleiding & regie: Paul Raterman Assistent: Monique van der Stoep Uitvoerende productie: St. de Loodsen Choreografie & beweging: Malika Vermeij Kostuums & decor: Wilma van der Wilt Techniek: Nico Vellinga Advies: Jolina Wessels Spelers: Monique van der Stoep, Christine Dessauvagie, Marianne Creanen, Vincent Triet, Marianne Hoogkamer, Marieke de Buijzer, Marco Kuijs, Miek Tady, Djotis Sewradj, Cor Tietema

 

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hersenletsel.nl- regio Zuid-Holland, Cultuurconcreet, St. ter bevordering van Volkskracht, Piebeth Barents-Westerbeek fonds, Humanitas en SOL.

 

In de media

20 juli 2022 – De Heraut