Schiedam – NAH-informatiemarkt en gesprek in de Nieuwe Harg

| Zuid-Holland
Schiedam – NAH-informatiemarkt en gesprek in de Nieuwe Harg

Hersenletsel.nl organiseert samen met de  lokale vrijwilligers in de Bibliotheek Schiedam op zaterdag 21 oktober een informatiemarkt en een gesprek met Mascha Kamphuis in De Nieuwe Harg. In deze bibliotheekvestiging is sinds dit voorjaar op elke laatste vrijdag van de maand een NAH-café. Hier gaan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun naasten in ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek.

 Informatiemarkt

Op de informatiemarkt ’s morgens (van 10:00 tot 12:00 uur) maak je kennis met allerlei mensen en organisaties die iets betekenen voor mensen die als gevolg van NAH hun leven hebben moeten aanpassen. Dingen die voorheen makkelijk gingen, kosten bijvoorbeeld na een beroerte veel moeite. Op de markt zijn aanwezig:

  • ‘Breinlijn’ is een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletsel deskundige in jouw regio verwijst je naar passende zorg en ondersteuning.
  • Hersenletsel.nl Zuid-Holland zet zich samen met een groot aantal vrijwilligers in voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten.
  • Rijndam revalidatie locatie Vlietland.
  • Careyn de Plantage
  • Passend Lezen

Gesprek

’s Middags tussen 14:00 en 14:30 uur wordt Mascha Kamphuis geïnterviewd door Laura Kroes. Mascha Kamphuis is kinderarts en haar leven liep op rolletjes. Na een hersenbloeding en een tumor staat haar leven op zijn kop. Samen haar vriend de schrijver Ronald Giphart schreef zij het boek ‘Ik mis mij ook’ over haar leven na haar ziekte. Deze middag vertelt zij hierover en beantwoordt zij vragen van het publiek.

 

De Nieuwe Harg, Hargplein 116, 3121 VG Schiedam.

  • Informatiemarkt, inloop tussen 10:00 en 12:00 uur. Kosten: gratis
  • Interview Mascha Kamphuis, aanvang 14:00 uur, inloop vanaf 13:30 uur. Kosten gratis

Op het Hargplein kun je naast de deur parkeren en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Boekhandel Het Schiedams Boekhuis is de hele dag aanwezig en verkoopt boeken over de hersenen en hersenletsel.