Rob | Acuut mijn leven op z’n kop

Rob | Acuut mijn leven op z’n kop

Rob is een van onze nieuwste bloggers. Hij heeft een boek geschreven over zijn ervaringen rondom zijn hersenbloeding: Het even is uit mijn leven. De blogposts die worden gedeeld op Hersenletsel.nl zullen dan ook gebaseerd zijn op de hoofdstukken uit Robs boek. Deze blogpost staat in het teken van zijn herstelproces dat niet voor niets mag zijn.

Geheel onverwacht en zonder voorverschijnselen kreeg ik op 29 september 2021 een hersenbloeding. Dit heeft mijn leven acuut op z’n kop gezet. Maar verrassend genoeg heeft het herstelproces me ook veel gebracht.

Het proces is heel intensief geweest, maar had ik niet kunnen doorlopen als ik niet de onvoorwaardelijke liefde en support had gehad van mijn vrouw en (schoon)kinderen. Ik ben hen daar intens dankbaar voor.

Ook de aandacht, de oprechte steun en liefde van familie, vrienden en heel veel collega’s hebben mij in het diepste geraakt en ook enorm geholpen. Hun support was hartverwarmend, daar kon geen medicijn tegenop.

Last but not least wil ik alle deskundigen en professionele hulpverleners van het Roessingh bedanken. Wat zij voor mij hebben gedaan en betekent is onbeschrijfelijk. Terugkijkend had ik me geen betere plek voor herstel kunnen wensen.

Dit gevecht mag niet voor niets zijn

Het vooruitzicht een langdurig en intensief herstelproces door te moeten gaan maken, is allesbehalve bemoedigend. Ik leef de eerste dagen nog in een soort roes en heb moeite de realiteit onder ogen te zien. Maar vrijwel direct zegt iets in mij dat dit gevecht niet voor niets mag zijn. Als ik dan toch ‘aan de beurt ben’ en dit moet doormaken, dan wil ik er ook iets aan overhouden, iets goeds dan wel.

Mijn persoonlijke ontwikkelingen wil ik nauwlettend volgen en gebruiken om een nieuw referentiekader op te bouwen. De tijd heeft geleerd dat ik snel terugval op mijn leven van vóór mijn hersenbloeding. En elke vergelijking met die periode gaat mank. Elke herinnering aan deze donkere periode moet zinvol worden door te laten zien waar ik vandaan kom. Als ik over 5, 10 of 20 jaar dit boekje pak, zal het me helpen te waarderen waar ik op dat moment ben uitgekomen en hoe ik me heb ontwikkeld. Ik heb niet alleen een hersenbloeding gehad, maar ook de mogelijkheid een ‘Rob 2.0’ uit te vinden.

Mijn ervaringen kunnen eventueel bijdragen aan de belevenissen, denkbeelden en inzichten van iedereen die op welke wijze dan ook te maken heeft (gehad) met een vergelijkbare ingrijpende levenservaring. Elke situatie waarin dit boekje kan bijdragen aan iemands herstelproces, zowel fysiek als mentaal, zou mijn inzet dubbel en dwars waard maken.

Muziek, gedichten en humor

Ik heb ervoor gekozen om mijn verhaal te combineren met muziek, gedichten en vooral ook een beetje humor.

Door die aankleding hoop ik het boekje luchtig te houden ondanks het serieuze onderwerp.

De muziek waarnaar ik telkens verwijs heb ik eindeloos geluisterd, zowel in mijn klinische periode als daarna. Het zijn allemaal nummers die mij qua muziekstijl enorm aanspreken.

Meer dan voorheen ben ik teksten aandachtig gaan beluisteren. En sommige zijn voor mij heel erg toepasselijk. Ik heb ze opgenomen in dat deel van mijn verhaal waar ze het meest op van toepassing zijn. Ze ondersteunen mijn verhaal en zijn het beluisteren waard tijdens het lezen. 

Wil je Robs boek lezen? Bestel dan een of meer exemplaren van zijn boek door een mail te sturen naar hetevenisuitmijnleven@gmail.com. Rob heeft het boek in eigen beheer uitgegeven en stuurt het graag naar je op voor €15,- inclusief verzendkosten!