Belinda blogt!

Belinda blogt!

Elke vier weken neemt Belinda jullie mee in haar leven met NAH. Zij wil met haar blogs meer bekendheid genereren voor de onzichtbare gevolgen van NAH, omdat meer begrip daarvoor hard nodig is!

Sinds november 2017 werk ik niet meer. Nou ja niet meer bij een werkgever. Want eigenlijk werkte ik sinds februari 2014 een dubbele baan, die bij mijn werkgever en die in dienst van mijn niet aangeboren hersenletsel. Het vervelende was dat ik in beide mijn weg moest zien te vinden, mijn nieuwe weg en dat viel niet heel erg mee. Uiteindelijk ben ik dan ook sinds november 2017 alleen nog maar in dienst van mijn NAH. Een opgedrongen baan want ik geloof niet dat ik ooit op deze “vacature” zou reageren. Sterker nog ik denk dat niemand daar ooit op zou willen reageren en toch krijgen heel veel mensen ieder jaar deze “baan” opgedrongen. En iedereen krijgt er andere arbeidsvoorwaarden bij, die je niet kan kiezen en waarover je vooraf niet geïnformeerd wordt. Mijn secundaire arbeidsvoorwaarden zijn altijd moe zijn, overal pijn hebben, absurd snelle overprikkeling, slaapproblemen, evenwichtsproblemen, dan wel dan niet scherp zien, zwalken etc etc

Ik vond die nieuwe werkgever helemaal niet leuk en besloot hem te negeren. Dat bleek niet zo slim want opdringerig als hij is was het gevolg dat ik tot 7x toe in het ziekenhuis belandde. Toen probeerde ik nog wanhopig onderdak te vinden bij een andere werkgever om maar niet te hoeven toegeven. Uiteindelijk heb ik 3,5 jaar lang 2 “banen” tegelijk gedaan omdat ik mij zo hevig verzette tegen die nieuwe werkgever. Maar die nieuwe werkgever won het en ik moest tot mijn grote verdriet de handdoek in de ring gooien.
Sinds eind 2017 ben ik alleen nog maar in dienst van mijn werkgever NAH en dat als gevolg van een klein bloedpropje dat een herseninfarct veroorzaakte en tot overmaat van ramp kreeg ik er in 2019 nog één bovenop.

Om wat meer bekendheid te geven aan de onzichtbare restverschijnselen ben ik begonnen met bloggen. En het bloggen bevalt me goed. Door het bloggen ben ik via de Hersenstichting uitgenodigd voor een groot interview in de Margriet. En nu mag ik ook bloggen voor patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.

Dé patiëntenvereniging voor mensen met hersenletsel. Bij deze mooie vereniging doe ik ook wat vrijwilligerswerk. Ik ben trainer en ik help mee met het maandelijkse NAH Café in Delft. Daarnaast zit ik ook namens de patiëntenvereniging in de Clientenraad van Basalt. Basalt is het revalidatiecentrum waar ik momenteel mijn vierde traject volg.

En ik blog dus. Op Instagram kan je me vinden onder de naam Mijn_leven_met_NAH en vanaf deze maand kun je me iedere 4 weken ook hier volgen.
Ik doe dit omdat ik ervan overtuigd ben dat openheid tot meer begrip leidt. En meer begrip voor het vaak onbegrepen NAH is hard nodig. Heel hard nodig!

Hopelijk tot over vier weken,

Liefs Belinda