Belinda | Bellen met NAH

Belinda | Bellen met NAH

Na een pauze in verband met de vernieuwing van de website is hier weer een blog van mij. Dit keer wil ik het graag hebben over de telefoon of eigenlijk over bellen.

Ik vond de telefoon altijd al een tof ding, als puber hing ik uren aan de telefoon met vriendinnen en we kletsten honderduit terwijl we elkaar de hele dag op school ook al spraken. Destijds natuurlijk wel een telefoon met een hoorn waar je doorheen praatte en aan die hoorn zat een draad, in spiraalvorm zodat je het snoer lang kon uitrekken maar eigenlijk moest je toch gewoon een stoel naast het toestel zetten als je lang wilde bellen. In mijn tienerjaren hadden we wel al een telefoon met druktoetsen en niet meer de “draaischijf”.

Telefoon geschiedenis

Inmiddels is dat natuurlijk allemaal veranderd. Ik weet nog dat mijn vader destijds één van de eerste autotelefoons had, hahaha dat was een draagbaar ding groter dan een grote handtas. Inmiddels heeft iedereen een mobiel. De eerste jaren kon je alleen bellen met je mobiel. Toen kwam het revolutionaire sms-en en daarna kwam het internet erbij. En dat werd al gauw gevolgd door allerlei apps die het telefoongebruik alleen maar laten toenemen. Tot zover het lesje telefoon geschiedenis want eigenlijk gaat daar mijn blog helemaal niet over maar ja dat is wel wat mijn hersenletsel doet, ik wil het hebben over bellen en ga dan ineens door op de geschiedenis.

Bellen met nah

Dus weer even terug naar het bellen. Sinds mijn eerste herseninfarct vind ik bellen eigenlijk helemaal niet meer zo fijn. Ik kan het niet erg lang volhouden dat geluid zo dicht tegen mijn oor, ook de telefoon tegen mijn oor zelf, dus het gevoel ervan, gaat me irriteren dus ik ben best blij met Whats-app. Ik kan dan in mijn eigen tempo een berichtje typen, daar de taalfouten zoveel mogelijk uithalen want de spellingscontrole maakt er toch vaak heel andere dingen van dan ik wil schrijven. En dan mijn berichtje sturen.

Maar het blijkt dat niet iedereen dat weer even fijn vind. Laatst zei iemand tegen mij, ik heb liever dat je me belt dan dat je appt, want dat vind ik fijner en persoonlijker. En daar had mijn liefste tante natuurlijk ook helemaal gelijk in. Zij is 70 en vind al dat appen helemaal niet zo fijn. Grappig daaraan is dus dat ik eerst heel lange berichten typte en ik dus maar een korte zin terug kreeg waarop ik weer dacht ehh ik vroeg toch veel meer.. Dus uitgelegd dat bellen niet altijd even goed uitkomt in verband met mijn NAH en toen snapten we elkaar helemaal.

Telefoon wachtmuziekjes

Wat ik nog wel eens doe als ik wat toch moet bellen is dat ik dat dan handsfree doe. Dus mijn mobiel op de speaker maar dat doe ik alleen maar als ik alleen ben uiteraard. En dan heb je nog de gesprekken waar je niet onderuit komt, de dokter, energiemaatschappij, dierenarts, ziekenhuis, KPN noem ze allemaal maar op, als je iets wil / moet regelen moet je bellen. Vaak kan dat ook wel online maar dan krijg je de standaard antwoorden en daar zit ik meestal niet op te wachten.

En als je dan belt dan word je in de wacht gezet want je krijgt nou eenmaal nooit direct iemand aan de lijn, en als je dan in de wachtrij staat dan krijg je een muziekje…om het op z’n Richard Groenedijks te zeggen Pleuris-Herrie…. En dat muziekje staat vaak keihard, niet normaal joh. En je ontkomt er niet aan om er de hele tijd naar te moeten luisteren want je moet nou eenmaal iets regelen. Ik ben zo iemand die daar dus altijd wat van zegt. Netjes en vriendelijk hoor, nooit boos want ja wat je niet weet kan je niet veranderen. Door dat wachtmuziekje ben ik nog weer extra overprikkeld en heb dan weer moeite het gesprek daarna goed te kunnen volgen.

Laatst moest ik KPN weer bellen, ik zette me schrap voor de ellenlange wachtrij en dus het muziekje maar tot mijn verbazing hebben ze daar een extra keuze menu met de volgende keuzes:
Wilt u een muziekje terwijl u wacht kies 1

Wilt u geen muziekje kiest u dan 2

Het kan natuurlijk ook andersom zijn, dat weet ik niet meer want ik was van mijn stoel gevallen van verbazing. Yes!!! Er is eindelijk een grote maatschappij die rekening houdt met overprikkeling!!!!

Hopelijk volgen er meer maar voor nu, @KPN een dikke pluim en een warme douche voor jullie!!!

Tot volgende maand!

Liefs,
Belinda

Lees ook:  Belinda | Feestje.
Lees ook: Belinda | Herstel na vakantie.