Peter | Blije tranen vallen

Peter | Blije tranen vallen

Het leven houdt niet op na een herseninfarct. Als iemand dat weet, dan is het de boomlange dierenarts Peter Bracht wel. Zijn levenslust overwint alles. In deze blogpost vertelt Peter over het moment dat hij en zijn partner hun bedrijf hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Een traan valt en vermengt zich met urine. Mijn partner op alle fronten en door dik en dun Chris en ik hebben net ‘dr. Spike: diergeneeskundig advies en coaching’ ingeschreven bij de KVK en ik schiet vol, terwijl ik onderweg naar de uitgang even de plee induik. Yes! Back in business. Let’s go. Buiten stap ik in bij Chris in onze Matsu Matsu. Samen rijden wij door een nat en winderig Den Haag naar Loosduinen. Ik ga weer uren maken. Uren die mij heel veel geven: contact met het beroep, de beesten en de baasjes. 

‘Ik vind dit zo leuk!’ zeg ik later deze middag zittend achter de balie, nadat wij weer een ingewikkelde patiënt hebben gehad met een gemotiveerde eigenaar waar het prima mee praten en werken is. Ik heb tranen in mijn ogen en hou mij in. Ga echt niet zitten huilen hier.  Uren die ik ga declareren. Nu nog een btw-nummer en een zakelijke bankrekening en ik kan begin januari de eerste factuur afleveren bij collega Jelke Jan Smit, de dierendokter op de Javastraat. Zo blij dat ik al die jaren als student en dierenarts een geweldig netwerk heb opgebouwd.