Heleen | Ik leef met NAH

Heleen | Ik leef met NAH

Goedendag Allemaal ,

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Heleen Grinwis, 55 jaar oud , getrouwd en 2 volwassen kinderen .

Ik heb NAH en heb het jaren weggedrongen door een maskerade op te zetten, voor zowel de buitenwereld maar zeer zeker ook voor mezelf . Tot het op een zeker moment (enkele maanden geleden niet meer lukte en) de stoppen letterlijk en figuurlijk doorsloegen . Het besef dat er iets niet klopte, daar wilde ik jarenlang niet aan. Tot op dat moment dat de spanning en emotie van het jaren lang vechten tegen mezelf en vooral met mezelf mij aan het denken zette. En helaas moest ik beamen dat ik dit gevecht niet langer meer wilde, maar er ook niet langer de energie voor had en dat het me heel veel energie heeft en had gekost .

Door mijn ervaringen te gaan delen op mijn Instagram account @rauwismijnrouw kon ik er ook niet langer meer omheen. En nadat ik dat account begonnen was kon ik ook niet meer terug en moest en zou ik het pad wat ik heb opengelegd gaan plaveien . Vol ervaringen wat een Leven met NAH met je doet zowel psychisch als lichamelijk.

Ik heb een lange weg afgelegd om het te kunnen zeggen en er openlijk voor uit durven te komen dat ik een leven leid met NAH . Aan de buitenkant is niets te zien.. Het is een ondraaglijk lijden .. Het is niet zichtbaar . Mensen zijn dan ook heel hard in hun oordeel als je zegt dat je een hersenbloeding en/of een herseninfarct heb gehad, laat staan een hersentumor hebt .. Hun eerste reactie is dat ze gelijk zeggen: och gossie .. Je voelt je melaats en onbegrepen als je zelf beseft dat Jij niet meer dezelfde Jij bent … Van buiten is/lijkt alles hetzelfde, maar dat jij van binnen een totale karakter verandering bent ondergaan waarvan jij je zelf nog niet eens volledig bewust van bent … Als jou zoiets overkomt en je bent een overlever dan krijg je bij ontslag uit het ziekenhuis geen handleiding toegereikt waaruit je jouw eventuele klachten kunt terug beredeneren . Er is geen handleiding .. Jouw zoektocht naar jouw nieuwe ik is dan begonnen terwijl jij blij bent dat je het overleefd hebt .

Graag wil ik mijn bijdrage door maandelijks te bloggen voor de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en mijn jarenlange zoektocht met jullie delen . We zijn tenslotte met best veel en ieder heeft zijn of haar eigen verhaal .

Omarm het Leven dat is mijn motto .

Lieve groet ,
Heleen Grinwis

Volg Heleen op Instagram @rauwismijnrouw.