Rob | M’n maatje 

Rob | M’n maatje 

Rob schreef een boek over zijn ervaringen rondom zijn hersenbloeding: Het even is uit mijn leven. De blogposts die worden gedeeld op Hersenletsel.nl zijn dan ook gebaseerd op de hoofdstukken uit Robs boek. Deze kortere blogpost staat in het teken van een kamergenoot die Rob uiteindelijk ook z’n maatje noemt.

Enkele dagen lig ik alleen op mijn kamer. Die rust is welkom en ook noodzakelijk. Mijn huilbuien volgen elkaar de eerste dagen snel op. De nachten duren lang en ik lig vaak wakker, malend over wat er is gebeurd. 

Maar er komt iemand bij en vanaf nu deel ik de kamer met Helmut. Ik heb er eigenlijk helemaal geen trek in om een kamer delen, maar keus heb ik niet. Helmut is een man van mijn leeftijd en Oostenrijker van oorsprong. Hij is vriendelijk en spraakzaam en we zitten al snel samen aan de koffie. We delen onze ‘aanmelding’ bij het Roessingh en al snel klikt het. 

We treffen we elkaar tussen de therapieën door. Het delen van onze ervaringen en inzichten is prettig, maar we blijken meer dan een hersenbloeding te delen. Onze humor komt zo overeen dat we elkaar soms vergeten af te remmen. 

De klik wordt ook door het personeel gezien en stemt hen positief: dit kan het herstelproces goed gebruiken.

Wil je Robs boek lezen? Bestel dan een of meer exemplaren van zijn boek door een mail te sturen naar hetevenisuitmijnleven@gmail.com. Rob heeft het boek in eigen beheer uitgegeven en stuurt het graag naar je op voor €15,- inclusief verzendkosten!