Monique | Mijn (zonne)bril

Monique | Mijn (zonne)bril

Ik schreef al eerder dat mijn zonnebril mijn beste vriend is op vakantie. De hele dag zon en veel fel licht geeft een overdosis aan prikkels. Ik ben niet iemand die graag iets op haar hoofd heeft. In de winter geen mutsen voor mij en in de zomer dus ook geen petje, klepje of sjaaltje…

Maar na een dag of vier hier in Spanje voelt mijn hoofdhuid toch erg pijnlijk aan en koop ik een zomerse zonnehoed. Ik beken, het helpt wel, ook nog eens voor het licht op je ogen.
Woensdag staat er een stevige wind aan het strand,  gelukkig want het is elke dag zo’n 35 graden of warmer. De zee is wat ruwer. Als we de zee ingaan heb ik mijn hoed afgezet, want die waait geheid weg denk ik nog. Mijn zonnebril houd ik op, de schittering van het water is te groot en geeft extra prikkels. Een tijdje sta ik met mijn voeten in de branding. Wat een lawaai maken die golven eigenlijk. Nooit zo opgelet, maar bij deze wind. Van het kijken naar de aanrollende golven word ik ook naar. Jee de zee geeft eigenlijk veel prikkels als je het zo bekijkt.

Toch wil ik die golven in, toch een beetje het kind in mij, dus ik ga dieper…dan verstap ik mij door de ongelijke bodem. En lig op mijn knieën.  Splash ik krijg een grote golf over mij heen. Proestend probeer ik op te staan, hup een volgende golf gooit mij helemaal omver. Ik raak een beetje in paniek. Manlief komt mijn kant op, maar een volgende golf gooit mij weer om en néé daar gaat mijn zonnebril.  “Ik zie hem”, roept mijn man, maar ik ga proestend en hoestend weer omver. Hij grijpt mij vast en helpt mij overeind. Shit mijn bril…Jee wat baal ik hiervan zeg! Ik kan wel janken.
Het is echt mijn NAH hulpstuk nummer 1, buiten dat er ook multifocale glazen in zitten en het een Ray-ban montuur is en er nu dus zo’n €300 euro wegspoelt..

“Tja het was jou of die bril”, zegt manlief lief…

Gelukkig heb ik mijn gewone bril nog. Maar ik mis mijn zonnebril al naar één minuut, wat een licht en schittering. Dan mijn hoed maar op.

Nu kan ik een winkel binnenlopen om een gewone zonnebril te kopen, maar zonder sterkte zie ik slecht, kan ik niks lezen en heb ik binnen no time hoofdpijn.
Helemaal geen zonnebril de rest van de vakantie zie ik ook niet zitten.

We zoeken een opticien. Met een spoeddienst zou het binnen 4 dagen kunnen. Ik ga liever naar mijn eigen opticien voor zulke bedragen maar met een gewone zonnebril schiet ik echt weinig op.

Ik heb uiteindelijk maar gekozen voor een tussenoplossing…geen charmante dus niet lachen…een  Dwayne Wayne oplossing. Zo’n voorzetstuk met zonnebrilglazen die je omhoog kunt klappen. Deze kan ik dan op mijn gewone bril zetten. Tuurlijk past dat ding niet helemaal en is het echt géén gezicht. Haha ja een ijdeltuitje hé,  maar het werkt, voor nu.
Die afspraak bij mijn eigen opticien heb ik natuurlijk direct al online gemaakt, dat snappen jullie wel.
De rest van de vakantie ga ik zonder (zonne)bril maar de zee in want als ik deze ook verlies…

Liefs,
Just me, Monique