Monique | NAH in mijn koffer

Monique | NAH in mijn koffer

Met NAH in je koffer is een vakantie toch net even anders dan voorheen. Ik schreef al eerder over de onrust, prikkels en stress voordat ik op vakantie ga. En eenmaal aangekomen zou je denken nu hoef en moet je niks dus…relaxt.
Een andere tijdzone heeft impact, 6u verschil is wel een dingetje. Al moet ik zeggen dat mijn brein dit snel oppakt. Soms zit het ook eens mee.
De zon staat elke dag stralend aan de hemel, mijn zonnebril is mijn grote vriend deze week. De overstap naar de warmte kan ik slechter handelen dat duurt een paar dagen.
Thuis heb ik eigenlijk geen last van mijn oriëntatie maar hier…pfff een doolhof van paadjes, trappen en vele appartementen.

En dan stug volhouden hé, “hierheen toch?”

“Nee mam, deze kant op.”

S ’avonds uiteten gaan is heerlijk, qua eten dan…

De felle neonlampen, knipperend of niet, de drukte, de muziek, is killing. Tel daarbij de hitte van de hele dag, een zere knie en een dik opgezwollen been door vocht vasthouden en spataderen en je hebt een beeld van mij hoe ik instort tegen de avond.
Ik verlang naar mijn bed, de airco en…de rust.
Maar het is dan vaak pas 21.30u.
Ja nou en….

Euh het is vakantie, dan ga ik toch niet zo vroeg naar bed!

Uit de strandtenten klinken de knetterharde beats. Echt op volume 12 en harder. De tent ernaast een andere beat.  Om gek van te worden. Vóór mijn NAH zou ik er met een cocktail middenin zijn gedoken, nu wil ik er zo snel mogelijk bij vandaan.
Echt?

Eerlijk…nee natuurlijk wil ik dat niet, ik wil meedoen, dansen, drinken, ouderwets uit mijn dak gaan. Zwalkend en aangeschoten midden in de nacht mijn appartement moeten zoeken. Continu de slappe lach hebben en zingen onderweg terwijl man steeds “sssst…doe eens zachtjes”, roept. Om vervolgens uitgeput en bezweet op je bed vallen in een punt komma en de volgende dag brak wakker worden…

Gek genoeg lukt dat laatste wel…brak wakker worden, de gehele vakantie. De combinatie van warmte, ander ritme, ander bed, andere omgeven en NAH zorgt hiervoor.

Tuurlijk geniet ik ook volop van mijn vakantie maar met NAH in mijn koffer is vakantie toch anders dan voorheen.

Liefs x
Just me, Monique