Monique | Relax, enjoy en don’t worry about a thing…

Monique | Relax, enjoy en don’t worry about a thing…

Elke twee weken neemt Monique jullie mee in haar leven met NAH. In deze nieuwe blog schrijft ze over haar vakantie op Curaçao.

Curaçao, het ideale eiland voor iemand met NAH..niks moet en als er al íets moet dan zeker niet vandaag, misschien morgen of volgende week…het kan zelfs een maand duren. Relax…maak je niet druk. De zon schijnt, je leeft, je hebt te drinken en te eten…thats all you need.

Voor ons westerlingen zit dit niet in ons systeem. Alles is gepland, geregeld, besproken, zo niet dan wordt alles gepland, geregeld en besproken. Strak, optijd en vandaag nog als het kan…eigenlijk het liefst gisteren. Tijd is geld. Tijd is management. Tijd is onze vijand.

Als je hier aankomt op Curaçao,  negen van de tien keer mopperend want al dat gedoe op Schiphol,  misschien wel vertraging gehad, 10 uur opgevouwen in een stoel gezeten, naast die vervelende mevrouw of meneer de hele vlucht, het wachten op de koffers..begint het onthaasten direct.

Overal lees je…Relax, enjoy, flipflops, beach, sun en cocktails.  Bus en taxi chauffeurs die chill op een bank zitten. Niet reageren op ons zwaaien en wuiven. Je hoort ze denken….relax.

Op een terras zie je een hooguit twee runners…althans zo heten ze in Nederland,  hier rent niemand. Zelfs bij brand niet zou ik haast denken. Als je dan iets besteld hebt, duurt het lang…zo lang dat je al bedenkt had ik er maar twee besteld.
Als jij in Nederland zou werken zou je ontslagen worden. Je kan 2..3..wel 4x zoveel omzet draaien als je er een beetje vaart in zou gooien. Maar nee…Relax. Enjoy. Don’t worry about a thing.

Voor iemand met NAH een walhalla. Geen drukte, geen geren, gewoon doen waar je zin in hebt.
Voor een dag of 12 is dit heerlijk. Al duurt het bijna de helft van de vakantie om in dit ritme te komen.
En als je dan in die modus sta…wie maakt je wat, doe niet zo gestresst man. Dan is daar ineens het moment van koffers inpakken en is de vakantie omgevlogen.

Ik ga nog één dagje genieten voordat we weer van alles moeten…alles op tijd gaat, alles strak gepland en geregeld wordt.

Net als NAH het blijft aanpassen.