Monique | Schrijven helpt ruimte te creëren

Monique |  Schrijven helpt ruimte te creëren

Elke maand deelt Monique over wat haar bezig houdt in haar leven met NAH. Deze keer meer over schrijven en affirmaties die haar helpen rust te creëren in haar hoofd. 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf   (Marian Palsgraaf)

Wat wil ik jullie vertellen? Wat houdt mij bezig? Waar droom ik van?
Maar wil ik dat wel vertellen en delen, is dat niet veel te persoonlijk? Ik schrijf vaak alles op papier, maar dan lees ik het de volgende dag terug en denk ik No way dat ik dit op internet plaats. Maar dan heeft het mij wel opgelucht door het op te schrijven. Als ik schrijf orden ik mijn gedachten, uit ik mijn gevoel en kan ik stoom afblazen. Niet bedoelt om door iedereen gelezen te worden. Dan maak ik geen vrienden. Voor wie mijn kent weet dat het via de mail of whatsapp nog wel eens fout kan gaan. Dan tik ik en verzend ik…zonder een dag te wachten.

Een ouderwets dagboek

Wat mij de laatste tijd helpt en waar ik ook heerlijk mijn gedachten in kwijt kan is het ‘werkboek’ Gedachten en Mooie Momenten van Marian Palsgraaf. Een boek voor een gezonde dosis optimisme en geloof in jezelf. Mooie spreuken, ruimte om te schrijven, gedachten te noteren, te kleuren, krabbels op te schrijven en als je wilt foto’s of andere mooie plaatjes in te plakken. Een modern dagboek zeg maar.  Heerlijk om alles even van mij af te schrijven, gewoon lekker ouderwets met de pen.

Ook van Marian zijn de affirmatie kaartjes. Ik heb ze vorige week besteld en binnengekregen. In een mooi blikje zitten zo’n 50 kaartjes met mooie affirmaties/quotes. Je kan jezelf een vraag stellen en dan een kaartje trekken dat je kan helpen bij het beantwoorden van je vraag. Of het kaartje kan ervoor zorgen dat je anders naar je vraag gaat kijken.

Je kunt ook smorgens een kaartje trekken en deze affirmatie een paar keer hardop noemen en dan de dag erdoor laten inspireren.

Affirmaties geven rust

Ik pakte vanmorgen deze kaart:

Wat mij een rotgevoel geeft, laat ik los.

Wat mij plezier geeft, houd ik vast.

Ik bedenk mij dus wat geeft mij nu een rotgevoel. Of wie. En neem daar in mijn hoofd letterlijk afstand van. Ik probeer het los te laten, te parkeren. Daarna bedenk ik mij wat geeft mij plezier, dat ga ik dus meer doen vandaag. Of meer aandacht aan besteden. Zo helpen de kaartjes mij ook om meer rust in mijn hoofd te krijgen. Om dingen te relativeren, te laten bezinken.

Ik stel mijzelf nu de vraag;
Wat wens ik voor mijn lezers?
Ik trek een kaartje en dit wens ik jullie;

Ik ben tevreden met wie ik nu ben en ik verheug me erop wat ik nog kan zijn!

Ik vind hem prachtig, ik hoop jullie ook. Herhaal de zin maar eens een paar keer, laat hem maar binnenkomen. Benieuwd of hij jullie helpt!

Liefs,
Just me, Monique

Lees ook: Monique | Ik ben toch niet bejaard?
Lees ook: Monique | Moe