Peter | Stofzuigen

Peter | Stofzuigen

Het leven houdt niet op na een herseninfarct. Als iemand dat weet, dan is het de boomlange dierenarts Peter Bracht wel. Zijn levenslust overwint alles. In deze blogpost vertelt Peter over je steentje bijdragen in het huishouden, ondanks NAH.

Stofzuigen, ook zoiets: op zich zo gebeurd, maar voor mensen met NAH en halfzijdige verlamming best een uitdaging.

De stofzuiger lokaliseren en pakken. Het juiste stopcontact selecteren en daarnaast gaan zitten. Beetje bij beetje het snoer uit de stofzuiger trekken — met de hand en, als het moet, met de tanden. De stekker in het stopcontact doen. Stofzuiger aanzetten en aan de slag, met de stang in de hand en de stofzuiger achter je aan trekkend. Die, als je er iets te hard aan trekt, omdondert en als een hulpeloze kever (vrij naar Ronald Goedemondt) op zijn rug blijft liggen.

Dus: stofzuiger weer overeind zetten.

Wil je onder de tafel zuigen, dan moeten de stoelen verschoven worden. Stang neerleggen, stoel opzij schuiven, stang weer pakken en verder. Gaat goed, tot je het einde van het snoer bereikt en het snoer tegen gaat werken.

Als je klaar bent, moet het snoer er weer in. Dus: weer gaan zitten. Stekker eruit en beetje bij beetje trekken aan het snoer, daar waar het in de machine zit. Gebruikmakend van het mechanisme dat ervoor zorgt dat de stofzuiger hele stukken snoer vanzelf ‘opvreet’, tot het snoer er helemaal in zit.

Klaar.

Tegenwoordig hebben wij een steelstofzuiger van Miele. Met een batterij. Zonder snoer. Deze valt niet om de haverklap om en als er iets opzij moet, zet je de stofzuiger gewoon even neer. Koekie. En je hebt meteen een beetje beweging gepakt.

Tijd voor de vaatwasser en de was. Ook uitdagend, en beweging gegarandeerd. Echt goed voor de mens. En mijn werkende vrouw is blij als zij thuiskomt.

Je steentje bijdragen in het huishouden: uitdagend, nuttig en gezond. Aanrader!