De cfx-methode in Nederland is de engel in mijn kerstboom.

De cfx-methode in Nederland is de engel in mijn kerstboom.

In juli 2019 ben ik getroffen door een hersenbloeding. Ja, de term “een hersenaandoening zet je leven op z’n kop” kan ook ik beamen. Van een heerlijk leven met familie, vrienden, feestjes en hard werken naar een leven waarbij de dag begon om 9.00 uur en vijf uur later weer voorbij was door overprikkeling en vermoeidheid. Maar van mezelf mocht ik niet klagen want fysiek gezien ben ik goed hersteld, heb ik het geluk dat ik zelfstandig kan wonen en zelfs korte stukjes met de auto kan rijden.

Het eerste jaar stond in het teken van revalideren, het tweede jaar in het teken van accepteren. Reïntegratie is door het gebrek aan energie niet gelukt. Mijn leven zou zich achter de geraniums afspelen, soms er voor maar dan veelal slechts als toeschouwer en vooral niet te lang. Ik ben te jong voor geraniums en bezit ontzettend veel wilskracht maar op welke deur ik ook klopte, ze bleven dicht…

En dan word je gebeld door een vriend met de mededeling “De site www.herstelbijhersenletsel.nl moet je echt even doornemen.” Bij doornemen alleen is het niet gebleven. Eén kopje koffie met Rosanne en de juiste deuren gingen open. Ik begon te trainen met Sjoukje van Tigra. Sjoukje is inmiddels ervaren in de begeleiding van de nazorg maar ook in de voorbereiding voor CFX Utah. Deze manier van trainen heeft ervoor gezorgd dat mijn hersenen minder energie in beslag namen en ik energie overhield. Enerzijds werd mijn dag langer en anderzijds had ik energie om – eindelijk weer – leuke dingen te gaan doen. Als klap op de vuurpijl bracht Rosanne me in contact met Ruud en Caroline. Zij geven de 4 daagse training Cognimove waarin de hersenen getraind worden op de CFX manier, er ruimte is voor coaching, massage en werd de inwendige mens goed verzorgd met voedsel dat goed is voor de hersenen. Ruud wist me bij de intake al te vertellen dat ik na deze boostweek niet meer na Utah hoefde te gaan en inderdaad, ik ga een reis boeken naar een plek waar ik altijd al heen wilde gaan. Gewoon omdat het kan, omdat het leven goed is en ik met m’n lief weer kan genieten. Al met al kijk ik terug op een jaar waarin ik me zoveel meer heb kunnen ontwikkelen dan dat ik continu te horen heb gekregen. Dus lieve lotgenoten leer van gister, hou hoop voor de toekomst en leef en train vandaag. Mijn dank gaat uit naar de hulp die ik van mijn engeltjes heb ontvangen. Zij die in mij geloofden, mij stimuleerden, mij hielpen en voor de engeltjes die het aandurfden om nu al hun kennis te delen en toe te passen.

Fijn kerstfeest en een gelukkig 2022!

Maja Hiariej