Mascha | Hersenbloeding door hersentumor

Mascha | Hersenbloeding door hersentumor

Mascha Kamphuis (50) is werkzaam als jeugdarts als ze een hersenbloeding krijgt, veroorzaakt door een hersentumor. In dit ervaringsverhaal vertelt ze over hoe dit voor haar was.

Er was geen vuiltje aan de lucht, tot Mascha niet herstelde van de griep en ’s nachts wakker werd met heftige hoofdpijn. Omdat ze hier nog niet eerder last van had gehad besloot ze, ook door de hevigheid van de pijn, contact op te nemen met haar huisarts. Deze verwees haar door naar de eerste hulp in het ziekenhuis. Een scan liet een tumor zien.

Ondanks dat Mascha verder nergens last van had bleek ze een hersenbloeding te hebben gehad, veroorzaakt door een hersentumor van 5 bij 5 centimeter. Na de diagnose werd er snel gehandeld en de volgende ochtend werd ze al geopereerd.

De hersentumor bleek goedaardig, maar maakt een grootse impact op Mascha haar leven, mede door de hersenbloeding. Sinds de operatie heeft ze niet aangeboren hersenletsel en moet ze alles weer opbouwen. Alles gaat nu langzamer dan vroeger, ze is sneller overprikkeld en weet niet of het ooit beter zal worden. Maar ondanks de mindere dagen wil ze door. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar partner en zoon.

Er verschenen meerdere publicaties waarin Mascha haar verhaal deelt. Graag deelt ze haar verhaal ook met jou.
Je leest de publicaties hieronder:

Medisch contact: ‘Het herwinnen van mijn zelfstandigheid gaat in kleine stapjes‘.
Libelle: ‘Mascha: “Het was niet ‘gewoon’ hoofdpijn, ik had een hersenbloeding én een tumor“.
Margriet Podcast: ‘Door een hersentumor veranderde het leven van Mascha compleet‘.

Luister de podcast KopCast – Van geluk spreken met jeugdarts Mascha Kamphuis.