Het bestuur van Regio Noord stelt zich aan u voor

Het afgelopen jaar zijn er verschillende wisselingen geweest binnen het bestuur van Regio Noord. Graag willen we het huidige bestuur aan u voorstellen. U zult wellicht opmerken dat Marco Dijkstra mist als bestuurslid, terwijl hij wel in de nieuwsflits genoemd werd. In verband met persoonlijke omstandigheden heeft hij zich onlangs teruggetrokken als bestuurslid. Wij willen hem hartelijk danken voor zijn inzet binnen het bestuur!

Voorstelrondje huidige bestuur:

Ik ben Elly Meijering, 61 jaar getrouwd met Joop en moeder van 3 biologische kids en nu nog van 3 pleegkinderen. Waarvan nog 1    thuiswonend! Ik heb in juni 2017 een herseninfarct gehad, ben in 2019 in de IVA beland en besloot toen actief te worden voor de patiëntenvereniging. Ik zit sinds 2019 in het bestuur. Ik was die jaren secretaris en sinds kort voorzitter van het bestuur van Regio Noord! Samen met de mede bestuursleden hoop ik iets voor u allen te kunnen betekenen.
Peter Dijkema stelt zich graag aan u voor met een kleine muzikale noot met het nummer,  ‘So we meet again van Melody Gardot’ te vinden op youtube. Melody zingt over het verwerken van haar verdriet en pijn. In begin 2020 ben ik door mijn privésituatie gestopt als secretaris van regio Groningen & Drenthe. Het verlies van mijn moeder en de drukte op het werk van mijn vrouw Ilona, maakte dat ik er even mee moest stoppen. Afgelopen zomer ben ik met de prachtige bootreis geweest en sprak met de bestuursleden van regio Noord. Daarbij kreeg ik het gevoel van het bloed gaat waar het niet gaan kan. Toen ik van de boot naar huis reed, dacht ik aan de kracht die ik uit mijn eerder werk in het bestuur kreeg. Ilona vond het een goed idee dat ik dan contact met het huidige bestuur opnam. Ik heb toen met Jennette en Elly gesproken en die vonden het goed dat ik weer in het bestuur zou komen. In de vergadering van September ben ik weer aangesloten. Afgesproken is dat ik de contactpersoon van regio Drenthe wordt. So we meet again!
Ik ben Karin Snijder. Getrouwd en moeder van een niet meer thuiswonende dochter. Ik ben nu 53 jaar. Ik zit sinds januari dit jaar in het bestuur en sinds deze week zal ik de taak van de secretaris oppakken. Ik heb NAH sinds november 2017 door sinus-trombose. Het gaat nu uitstekend met mij. Ben niet meer werkend en dat heb ik volledig geaccepteerd.

 

Mijn naam is Thérèse van Beek en ik ben 41 jaar. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Drenthe. Ik ben altijd werkzaam geweest als neuropsycholoog & gezondheidszorgpsycholoog, waarvan de laatste jaren in mijn eigen praktijk. Eind 2021 kreeg ik een herseninfarct en kwam er een einde aan het leven zoals ik dat tot dan toe kende. Dit betekende dat ik mijn leven weer opnieuw moest gaan vormgeven en gelukkig kwamen er ook weer positieve nieuwe uitdagingen op mijn pad, waaronder een functie binnen dit bestuur. Het geeft mij een mooie kans om al mijn kennis van hersenletsel gecombineerd met mijn eigen ervaringen in te zetten en hiermee hopelijk een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de patiëntenvereniging.
Ik ben Renske Bos (55 jaar) moeder van 4 volwassen kinderen en oma van 7 kleinkinderen. Ik woon samen met mijn partner Wim. In 2015 werd ik getroffen door een herseninfarct. Zo’n anderhalf jaar later kwam ik in contact met patiëntenvereniging hersenletsel.nl middels lotgenotencontact. Dit voelde zo goed! Ik wist meteen dat als het binnen de mogelijkheden paste ik ook actief wilde worden binnen deze mooie vereniging. Inmiddels ben ik ambassadeur van de vereniging. Sinds 2 jaar leid ik in Groningen een NAH-trefpunt. Daarnaast ben ik dus bestuurslid van de regio Noord. Ik denk, praat en beslis graag mee over wat er binnen onze regio nodig en mogelijk is, wanneer mensen via de website laten blijken dat ze interesse hebben in het bezoeken van een NAH-trefpunt in Groningen, krijgen ze van mij een info-mail over de NAH-trefpunten in Groningen-stad. Dit alles doe ik met heel veel plezier en ervaar het als heel zingevend.
Ik ben Koos Postmus 59 jaar woon samen met mijn vrouw en 2 hondjes in Wommels Friesland. In 2020 ben ik in het bestuur gekomen als Penningmeester en contact persoon voor Friesland.