16 Toppers gaan voor de vereniging heel Friesland door tijdens Onbeperkte Elfstedentocht

16 Toppers gaan voor de vereniging heel Friesland door tijdens Onbeperkte Elfstedentocht
15 september, 2021
Landelijk

Met de fiets, rolstoel, scootmobiel, wandelend of op welke manier dan ook in vijf dagen heel Friesland door. Dat gebeurt vanaf vandaag tot en met zondag a.s. tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht. Aan de alternatieve tocht der tochten voor iedereen met een chronische aandoening of beperking doen ook 16 vrijwilligers en ambassadeurs van onze patiëntenvereniging mee. Zij laten zich sponsoren voor de vereniging in brede zin (9 deelnemers), voor de Hersentumoren Contactgroep (1 deelnemer) en voor de werkgroep Hersenletsel on Tour (6 deelnemers).

Bij de Onbeperkte Elfstedentocht is er voor ieder wat wils. De totale tocht is ruim 200 kilometer, maar iedere deelnemer mag zelf bepalen welke afstand per dag afgelegd wordt. “Dat maakt het ook zo leuk, dat iedereen welkom is en dat iedereen zich er goed bij voelt”, vertelt deelnemer Jennette Mooibroek. “Voor sommige mensen is 100 meter per dag al een topprestatie.”

Ambassadeurs van Hersenletsel.nl Jennette Mooibroek en Jos Hemelt, beiden woonachtig in Drenthe, worden tijdens deze tocht gevolgd door RTV Drenthe. Vanzelfsprekend volgen wij hen en alle andere kanjers die voor onze vereniging meedoen ook deze dagen. Bekijk de korte documentaire van RTV Drenthe hier. En houd onze sociale media in de gaten om de deelnemers tijdens de tocht te volgen!