5 Prikkelarme dagjes uit in Nederland

5 Prikkelarme dagjes uit in Nederland
4 augustus, 2022
Landelijk

Als je hersenletsel hebt is een dagje uit soms een behoorlijke uitdaging. Te veel prikkels, slechte voorzieningen en noem het maar op. Daarom lees je in dit artikel vijf prikkelarme uitstapjes voor een leuke en zorgeloze dag!

Blotevoeten pad

Het bos en de natuur is een perfecte plek om te ontprikkelen en positieve prikkels op te nemen. Je kan ervoor kiezen om lekker te gaan wandelen of fietsen, maar wat dacht je van een blotevoeten pad? Een blotevoeten pad is een wandelroute waarmee je letterlijk met je blotevoeten door de natuur banjert. Voel het zand tussen je tenen, de knisperende blaadjes onder je voeten of de textuur van modder over je huid.

Voor meer informatie en wandelroutes kijk je op de website van Staatsbosbeheer.

OERRR speelbossen

Naast blotevoeten paden kan je ook het kind in je naar boven halen door een speelbos te bezoeken. De OERRR speelbossen en natuurspelen zijn hier bij uitstek geschikt voor. Deze zijn vaak groot opgezet en gelegen op rustige plekken in een natuurlijke omgeving. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk en duurzame spelmaterialen. Met OERRR ga je naar plekken waar je avonturen beleeft, waar je de natuur ruikt, voelt en proeft.

Ontdek er alles over op de website van Natuurmonumenten.

Botanische tuinen

Naast de natuur bezoeken kun je er ook voor kiezen om prikkelarm door de botanische tuinen in Utrecht te struinen. De tuinen zijn aangelegd rondom het negentiende-eeuwse Fort Hoofddijk. Je kunt hier zorgeloos ronddwalen zonder al te veel mensen tegen te komen. De tuinen beslaan samen namelijk maar liefst negen hectare! Je kunt op afspraak een rondleiding volgen maar dat hoeft niet.

Lees meer op de website van de Universiteit van Utrecht.

Rijksmuseum

Ga je liever voor kunstkijken? Dan is de prikkelarme avondopenstelling van het rijksmuseum wellicht iets voor jou. Deze worden op verschillende zaterdagavonden van 18:00 – 21:00 uur georganiseerd op thema of per tentoonstelling. 

Kijk voor actuele data en het boeken van je bezoek op de website van het Rijksmuseum.

Avonturenpark Hellendoorn

Een bezoek aan het pretpark kan behoorlijk inspannend zijn maar Avonturenpark Hellendoorn heeft daar een oplossing voor, waardoor je toch een zorgeloze dag kan beleven!

Buiten het hoogseizoen om kun je via de uitgang de attracties bezoeken. Zeg maar dag tegen de wachtrij prikkels! Om hier gebruik van te maken heb je wel een doktersverklaring of autipas nodig. Maximaal vier personen, waarvan drie begeleiders, mogen gebruik maken van zo’n pas. Als je rolstoel gebonden bent, dan heb je geen verklaring nodig en kan je bijna alle attracties via de uitgang bezoeken. Tot slot kan je op de website een speciale prikkelarme plattegrond downloaden met uitsluitend zwarte lijntjes op een wit papier.

Kijk voor meer informatie op de website van Avonturenpark Hellendoorn.

Download hier de prikkelarme plattegrond.