Ambassadeurs en vrijwilligers maken grote sprongen in Zuid-Holland

Ambassadeurs en vrijwilligers maken grote sprongen in Zuid-Holland
20 april, 2023
Zuid-Holland
Afgelopen woensdag was de 2e fysieke bijeenkomst voor ambassadeurs en vrijwilligers van onze patiëntenvereniging Hersenletsel.nl Zuid-Holland.
Tijdens deze bijeenkomsten werkt Zuid-Holland met haar groep ambassadeurs en vrijwilligers  haar werkplan verder uit. In dit eerste kwartaal van 2023 zijn er al grote sprongen gemaakt;
  • De jaaragenda van alle activiteiten is opgesteld.
  • Zijn de eerste WhatsApp groepen opgestart om ambassadeurs, vrijwilligers en leden sneller te informeren.
  • Is er naar een kledinglijn gekeken waarin ambassadeurs en vrijwilligers zich duidelijk herkenbaar en representatief kunnen representeren op bijeenkomsten, informatiemarkten en voorlichtingsbijeenkomsten. Een eerste voorbeeld met ons logo werd al getoond en enthousiast ontvangen.
  • Alle aanwezige ambassadeurs en vrijwilligers werden allen voorzien van een naambadge.
  • Een eerste proefdruk van een algemene folder van Hersenletsel.nl Zuid-Holland gepresenteerd. Deze krijgt nog een paar kleine aanpassingen en kan dan gedrukt worden.

 

Paul Raterman (regisseur theatergroep Hersenkronkels) gaf vervolgens een workshop waarin aan de slag werd gegaan met situaties die zich tijdens een lotgenotencontact (NAH café, inloop, soos) kunnen voordoen. Hoe bepaal je dan de grenzen en hoe handel je die als gastvrouw of heer af . Duidelijk hieruit werd dat het wenselijk is om een groep met zijn tweeën te draaien. Zodat bij escalatie er iemand met desbetreffende persoon naar de gang kan gaan en de ander bij de groep kan blijven.

Na deze inspireerde workshop stond er een heerlijke lunch voor ons klaar.
Enthousiast gaan wij verder met ons werkplan in Zuid-Holland!